Lainaa 200 euroa

Päivitetty 29.03.2023
Laajennettu haku

Valitse lainasumma

Valitse aika

 • 50 - 4 000 €
  Lainasumma
  49,85 - 153,63%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 36 Kuukautta
  Kesto
  19 vuotta
  Minimiaika
 • 100 - 2 800 €
  Lainasumma
  4999 - 49,99%
  Todellinen vuosikorko
  2 - 12 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.1 /5 - 3 Arvostelut
  Esimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 49,99 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 467,32 €. Maksettava yhteensä 2467,32 €.
 • 10 - 2 100 €
  Lainasumma
  238,71 - 706,42%
  Todellinen vuosikorko
  1 - 101 Kuukautta
  Kesto
  21 vuotta
  Minimiaika
  4.1 /5 - 2 Arvostelut
  Esimerkki: 800 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 238,71 %. Nostokulu 19 % nostosummasta. Maksettava yhteensä 1457,61 €.
 • 10 - 20 000 €
  Lainasumma
  103,42 - 216,20%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 50 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.4 /5 - 5 Arvostelut
  Esimerkki: Lainaesimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 216,20 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 3534,01 €.

Yleistä 200 euron pikalainoista

Tarvitsetko lainaa 200 euroa? Yllättävä rahareikä ilmaantuu usein juuri silloin kun sitä vähiten odottaisi. Pesukone hajoaa aina ennen seuraavaa palkkapäivää, ei koskaan palkkapäivänä. Postiluukusta putkahtaa yllättävä lasku, jonka olemassaolon on autuaasti unohtanut, ja rahatilanne on tiukka. Mikä eteen?

Perinteisiä keinoja ovat tutuilta tai sukulaisilta vippaaminen tai luottokortti. Mikäli tutuilta vippaaminen ei tule kysymykseen tai et omista luottokorttia, voi olla järkevää paikata talouttaan tilapäisesti ja ottaa lainaa 200 euroa tai vastaava pienehkö summa.

Koska rahapula iski yllättäen, rahatkin tarvitsisi tilille nopeasti. Pikalainayhtiöt eli niin sanotut pikavippifirmat ovat monesti kätevin ratkaisu. Voit lähettää hakemuksen netissä myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä, ja saat lainapäätöksen nopeimmillaan 15 minuutissa. Tämä artikkeli käsittelee Suomessa myönnettäviä pikalainoja.

Lainaa 200 euroa – hyvä tietää ennen lainaamista

Markkinoilla olevat pikavipit eli kulutusluotot ovat vakuudettomia pienlainoja, joilla on yleensä lyhyt takaisinmaksuaika. Tavalliseen pankkilainaan verrattuna niiden etu on, että saat rahat tilille nopeasti etkä tarvitse takaajia tai vakuutta lainallesi. Tämän vuoksi pikalainojen kuten 200 euron lainan vuosikorko on korkeampi kuin pankkien myöntämillä lainoilla, noin 30 % tietämillä. Suomessa säädettiin vuonna 2013 laki, joka säätelee pikalainojen korkoa. Alle 2 000 euron lainoista voidaan periä korkeintaan 50 % korkoa ja viitekorkoa. Kun harkitset lainan ottamista, sinun kannattaa perehtyä lainanantajan tarjoaman luottosopimuksen ehtoihin.

Eri pikavippiyritysten tarjoamien lainojen kuluissa on huomattavia eroja. Juuri 200 euron lainoissa hintahaitari on suurimmillaan: yhden kuukauden laina-ajalla otetun lainan hinta eli korkokulut ja muut maksut voivat vaihdella muutamista kympeistä jopa 200 euroon. Kun vertailet ehtoja, saatat siis säästää huomattavan summan. Erityisen kannattavaa on hyödyntää uuden asiakkaan etuna myönnettävät lainatarjoukset: voit saada ensimmäisen lainasi kokonaan ilmaiseksi. Tämä tarjous perustuu markkinointiin: yritys koettaa houkutella uusia asiakkaita tällä tarjouksella, jolloin se toivoo sinun ottavan heiltä lainaa uudelleen. Toisesta ja kolmannesta lainasta korkokulut kuitenkin alkavat juosta, ja yritys tekee voittoa.

Auto rikki

Mihin käyttötarkoituksiin otetaan lainaa 200 euroa?

Pikalainayritykset eivät kysy, mitä käyttötarkoitusta varten hakijat ottavat 200 euron pikalainaa ja vastaavia summia. Suomalaisten pikavippien käyttötarkoituksia on kuitenkin selvitetty erilaisissa kyselyissä. Esimerkiksi seuraavat käyttötarkoitukset nousevat esille:

 • Lemmikki täytyy viedä eläinlääkäriin. Eläinlääkäripalvelut voivat niellä pitkän pennin eikä lemmikin sairastuminen katso kalenteria.
 • Auto tai mopo hajoaa, ja se pitää viedä korjaamolle. Korjaus ei voi odottaa, jos kulkuvälinettä tarvitsee päivittäiseen liikkumiseen.
 • Ilmaantuu muu kulutustarve, jota ei pysty lykkäämään myöhemmäksi, kuten merkkipäivän muistaminen.

Miten haen lainaa 200 euroa?

Pikalainan hakeminen on helppoa ja sen voi myös saada varsin helposti ilman pitkällisiä lainaneuvotteluja, parhaimmillaan viidessätoista minuutissa. Muutamia ehtoja kuitenkin on, sillä lainayhtiö haluaa varmistua, että pystyt maksamaan lainan takaisin. Sinun pitää yleensä täyttää seuraavat edellytykset, jotta voit hakea pikalainaa Suomessa:

 • Ikä vähintään 20 vuotta. Joskus lainan saamiselle on myös yläikäraja. Tarkista pikalainayhtiöstä, sillä ehdot vaihtelevat.
 • Suomen kansalaisuus tai vakituinen oleskelu Suomessa. Sinulla täytyy olla vakituinen osoite Suomessa rekisteröitynä väestötietojärjestelmään.
 • Suomalaiset verkkopankkitunnukset ja pankkitili. Vaikka pikalainayhtiöt ovatkin itsenäisiä rahoituslaitoksia, ne eivät voi avata sinulle tiliä. Kun otat pikalainan, rahat siirretään suomalaiselle tilillesi. Tarvitset tunnistautumista varten verkkopankkitunnukset ainakin ensimmäisen tunnistautumisen yhteydessä. Tällä tavalla pikalainayhtiö varmistuu, että kyseessä ovat juuri sinun henkilötietosi. Myös mobiilivarmenne käy tunnistautumistavaksi.
 • Suomalainen matkapuhelinliittymä. Useimmat pikalainayhtiöt edellyttävät, että sinulla on suomalainen matkapuhelinnumero, sillä tunnistautumista varten lähetetään turvakoodi.
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä. Käytännössä kaikki pikalainayhtiöt edellyttävät, että luottotietorekisterisi on puhdas eli sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

 

Matti kukkarossa

Pikalainayritysten luotettavuus

Kun haluat hakea lainaa 200 euroa, saatat epäröidä pikalainayhtiöiden luotettavuutta, sillä julkisuudessa on keskusteltu runsaasti pikalainamarkkinoiden ongelmista. Ala on kuitenkin siistiytynyt viime vuosina huomattavasti ja yritykset toimivat entistä ammattimaisemmin. Suurin osa yrityksistä on luotettavia ja noudattaa Suomen lainsäädäntöä. Viimesijainen vastuu on kuitenkin aina sinulla kuluttajana: tarkista luottosopimuksesi ehdot, jotta tiedät, mihin sitoudut pikalainaa ottaessasi.

Suomen laki lisäksi sääntelee pikalainamarkkinoita eri tavoilla. Luotonantajien on esimerkiksi pakko rekisteröityä luotonantajarekisteriin. Luottosopimusten laillisuutta valvovat Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Aluehallintovirasto (AVI).

Tässä yhteydessä tarkistetaan, onko yrityksen johtohenkilöillä oikeus harjoittaa liiketoimintaa, onko heillä tarvittava kokemus rahoitusalalta ja onko heillä merkintöjä esimerkiksi sakkorekisterissä. Mikäli yritys toimii laittomasti eli myöntää luottoja ilman, että se olisi rekisteröitynyt, se ei voi periä lainasaataviaan oikeusteitse. Voit varmistaa halutessasi, onko pikalainayhtiö luotonantajarekisterissä. Yritys ilmoittaa tämän yleensä myös itse verkkosivuillaan.

Suurin osa pikalainoista on ongelmattomia, mutta lainamarkkinoita säädellään rekisteröitymispakon lisäksi muilla tavoilla. Vuodesta 2009 alkaen pikavippejä ei ole saanut myöntää yöllä. Luottohakemuksen voi lähettää vaikka keskellä yötä ja hakemus saatetaan käsitellä saman tien, mutta rahat voi nostaa tilille vain kello 7 ja 23 välillä.

Vertaile pikalainayhtiöitä

Kun harkitset ottavasi lainaa 200 euroa, kannattaa kilpailuttaa pikalainayhtiöitä. Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Onko tietoa hyvin saatavilla? Lain mukaan pikalainayhtiön pitää ilmoittaa verkkosivuillaan niin sanotut vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot. Siitä käy ilmi esimerkiksi lainan todellinen vuosikorko, joka pitää sisällään kaikki lainan kulut.
 • Ovatko verkkosivut selkeät? Mikäli yritys on panostanut selkeisiin verkkosivuihin, tämä on merkki laadukkaasta palvelusta. Esimerkiksi lainalaskuri on kätevä: etusivun lainalaskurilla voit laskea takaisinmaksuerät ja nähdä korkokulut.
 • Millainen asiakaspalvelu yrityksellä on? Mikäli pikalainayrityksellä on tarjolla asiakaspalvelua sekä puhelimitse että verkossa, se haluaa todennäköisesti palvella asiakkaitaan hyvin. Tarkista myös, peritäänkö puheluista lisämaksua.

 

Maksu

Lainaa 200 euroa – vertaile lainaehtoja

Kun olet päättänyt, mikä lainayhtiö vaikuttaa parhaalta, vertaile varsinaisia lainoja. Kun haluat lainaa 200 euroa, ota huomioon seuraavat asiat ennen kuin luottosopimus solmitaan:

 • Mikä on lainan todellinen vuosikorko? Nimellinen vuosikorko on lainan hinta, mutta se ei kerro koko totuutta hakemasi lainan hinnasta. Yleensä vuosikoron lisäksi lainasta peritään muita kuluja, tällä tavoin yritys tekee voittoa myöntämillään lainoilla. Yleisiä lisäkuluja ovat esimerkiksi nostopalkkio, tilinavausmaksu ja tilinhoitomaksu. Nämä kaikki kulut on pakko ilmoittaa lainan todellisessa vuosikorossa. Se on laskennallinen summa, joka ilmoittaa lainan kulut vuositasolle muutettuna, vaikka maksaisitkin lainasi takaisin nopeammin, esimerkiksi 30 päivässä.
 • Mikä on takaisinmaksuaika? Kannattaa tarkistaa lisäksi, mikä on lainan takaisinmaksuaika. Yleensä koroton maksuaika on keskimäärin 30–45 päivää. Mikäli haluat maksaa 200 euron lainasi takaisin esimerkiksi muutaman kympin kuukausierissä, tämäkin on yleensä mahdollista. Ota huomioon, että mitä pidempi maksuaika on, sen suuremmat kulut lainassa keskimäärin on.
 • Mikä on osamaksun kuukausierä? Jos päätät ottaa lainan ja maksaa sen takaisin kuukausittaisella osamaksulla, laske kuukausierän määrä etukäteen. Kuukausierä kannattaa suhteuttaa omaan budjettiin.

Yhteenveto 200 euron lainoista

Mikäli tarvitset vippiä pienehkön summan kuten 200 euroa, pikalaina on yleensä paras vaihtoehto. Suomessa toimii runsaasti erilaisia pikalainayhtiöitä, joiden välillä voit valita. Kannattaa kilpailuttaa lainayhtiöt ja vertailla eri lainojen ehtoja ja korkoja. Todellisesta vuosikorosta käy ilmi, paljonko laina tulee sinulle maksamaan. Mikäli haluat ottaa vipin nyt ja maksaa sen kuukauden sisällä takaisin, voit saada ensilainasi jopa kokonaan ilmaiseksi. Tämä on yleinen uusille asiakkaille myönnettävä tarjous.

Järkevällä harkinnalla löydät juuri itsellesi sopivan lainan!

Lukijan arvio:

Viimeisimmät artikkelit