Lainaa 3 000 euroa

Päivitetty 04.12.2023
Laajennettu haku

Valitse lainasumma

Valitse aika

 • 10 - 20 000 €
  Lainasumma
  103,42 - 216,20%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 50 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.4 /5 - 5 Arvostelut
  Esimerkki: Lainaesimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 216,20 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 3534,01 €.
 • 400 - 50 000 €
  Lainasumma
  8 - 27%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 180 Kuukautta
  Kesto
  18 vuotta
  Minimiaika
  4.3 /5 - 4 Arvostelut
  Esimerkki: sivu välittää eri palveluiden lainoja. Todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan 8–27 % lainanantajasta riippuen.
 • 400 - 10 000 €
  Lainasumma
  39,49 - 39,49%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 96 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.2 /5 - 2 Arvostelut
  Esimerkki: 5 000 € laina 54 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 39,49 %. Maksettava yhteensä 9 781,06 €. Lainan toimituspalkkio 34–975 €.
 • 50 - 4 000 €
  Lainasumma
  49,85 - 153,63%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 36 Kuukautta
  Kesto
  19 vuotta
  Minimiaika
 • 500 - 50 000 €
  Lainasumma
  4,5 - 50,5%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 180 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.6 /5 - 4 Arvostelut
  Esimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 4,5–50,5 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 2 114 €. Takaisinmaksuajat vaihtelevat luotonantajan mukaan.

Lainaa 3 000 euroa

Tarvitsetko lainaa 3 000 euroa? Rikkoutuiko auto tai kodinkone, etkä voi odottaa seuraavaan palkkapäivään saakka? Vai onko tiedossa isot juhlat kuten häät tai syntymäpäivät, joiden kulujen kattamiseksi suunnittelet lainaa?

Mikäli toiveissasi on saada lainaraha pikaisesti, voit saada lainapäätöksen pikalainayhtiöstä nopeasti, useimmiten saman päivän aikana. Pankkilainaakin voit hakea, mutta lainahakemusta varten sinun täytyy käydä paikan päällä henkilökohtaisesti, ja hakuprosessi voi kestää pitkään. Kerromme tässä artikkelissa suomalaisista 3 000 euron pikalainoista.

Ennen lainaamista

Kun haluat ottaa lainaa 3 000 euroa, sinun kannattaa vertailla eri pikalainayhtiöitä. Voit säästää vertailulla pitkän pennin. Kannattaa pohtia jo ennen lainahakemuksen jättämistä, millaisessa tahdissa haluat maksaa lainaa takaisin. Omaa taloutta ei kannata laittaa liian tiukalle, sillä kuukausierän jälkeen pitää jättää varaa myös elämiseen.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä lyhyempi laina-aika ja mitä suurempi kuukausierä on kyseessä, sitä alhaisemmiksi korkokulut jäävät. Ota kuitenkin huomioon, että tulosi saattavat tippua tai että sairaus tai työttömyys saattavat yllättää kenet tahansa. Tällaisten tilanteiden varalle on hyvä varautua.

Lainoja kilpailuttaessasi tarkista, onko lainayhtiöllä mahdollisuutta lyhennysvapaaseen kuukauteen tai myöntääkö se lainavakuutuksia. Tarkista lainan hinta eli korkokulut. Todellinen vuosikorko kertoo, paljonko lainasi tulee sinulle euroissa maksamaan.

 

alennusmyynnit

Monta lainatarjousta yhdellä kertaa

Kun olet ottamassa 3 000 euron lainasummaa, kannattaa tarkistaa myös erilaisten lainanvälityssivustojen tarjonta. Kun jätät hakemuksen tällaiselle sivustolle, saat yhdellä hakemuksella kerralla monta lainatarjousta usealta eri lainayhtiöltä. Voit silloin vertailla helposti eri ehtoja ja valita joukosta mieleisimmän, etkä joudu siten näkemään samaa vaivaa useampaan kertaan.

Jokaisella lainasivustolla on yleensä etusivulla laskuri, jota voit liikutella edes takaisin. Voit laskea lainan kuukausierät ja takaisinmaksuajan. 3 000 euron laina-ajat vaihtelevat kuukaudesta muutamaan vuoteen, joten asia kannattaa ehdottomasti tarkistaa. Hyödynnä myös uuden asiakkaan etu: voit saada korotonta maksuaikaa noin 30 päivää tai enemmän. Pikalainamarkkinoilla on paljon keskenään kilpailevia yrityksiä, jotka houkuttelevat asiakkaita tällä tavalla.

3 000 euron laina käytännössä

Pikalainojen saamisen ehtona on tavallisesti 21 vuoden ikä ja Suomen kansalaisuus, joiden lisäksi hakijan tulee täyttää tiettyjä muita perusehtoja. Yleisimmin edellytetään säännöllisiä palkkatuloja, jonka todistamiseksi joudut antamaan tiedot taloustilanteestasi verkkohakemuksen yhteydessä. Tarkista kuitenkin tarkemmat vaatimukset suoraan lainayhtiöstä.

Mikäli sinulla on luottohäiriömerkintä tai maksuhäiriömerkintä, et voi todennäköisesti tällä hetkellä saada lainaa mistään suomalaisesta pikalainayhtiöstä ilman vakuutta tai takaajia. Joissakin pikalainayhtiöissä lainahakemus on mahdollista jättää kahden henkilön nimissä, jolloin olette molemmat yhteisvastuussa lainasta. Mikäli toinen osapuoli jättäisi lainaosuutensa maksamatta, joudut sinä maksamaan lainan takaisin kokonaan. Mikäli tunnet jonkun henkilön niin hyvin, että voit luottavaisin mielin ottaa yhteisen velan hänen kanssaan, lainan saamisen todennäköisyys kasvaa. Tavallisesti oma puoliso on se henkilö, jonka kanssa haetaan yhteisvastuullista lainaa.

Setelit kuoressa

Nykyisin yli 2 000 euron pikalainoissa on käytössä niin sanottu joustoluottotili. Saat yhdellä lainapäätöksellä itsellesi luottokortin tapaan toimivan luottotilin, jolta voit nostaa haluamasi summia aina silloin kun sille on tarve. Sinun ei välttämättä tarvitse nostaa koko lainasummaa käyttöösi laisinkaan, mikäli et halua tai sille ei yksinkertaisesti koskaan tule tarvetta. Luottolimiitti on kuitenkin käytössäsi aina hakemaasi 3 000 euroon saakka, joten se tarjoaa joustoa kulutukseen. Mikäli et nosta lainaa omalle pankkitilillesi, mitään kuluja ei silloin myöskään kerry. Tarkista kuitenkin etukäteen, peritäänkö lainan nostamisesta lisämaksuja.

Kun vertailet lainojen hintoja, tarkastele erityisesti korkoprosenttia. Suomen lainsäädäntö on määrännyt vuodesta 2013 lähtien, että alle 2 000 euron lainoista saa periä korkeintaan 50 % todellista vuosikorkoa. Jos lainasumma on tätä suurempi, lainayhtiö voi veloittaa periaatteessa niin paljon kuin haluaa. Tarkista siis aina lainaehdot, äläkä luota pelkkiin mainoslauseisiin.

Mikäli tarvitset rahat tilille pikaisesti, on hyvä tietää, että lainarahat siirtyvät suurimpien pankkien tileille nopeimmin. Yleensä rahat siirretään saman tien tilille seuraavissa pankeissa:

 • Aktia
 • Danske Bank
 • Nordea
 • S-Pankki
 • Säästöpankki.

Mikäli tilisi on jossain muussa pankissa, viive on yleensä 1 tai 2 pankkipäivää. Huomioi myös, että vaikka lainahakemuksia voidaan käsitellä iltamyöhään, Suomen lain mukaan lainarahaa voidaan maksaa sinulle vain kello 7.00 ja 23.00 välisenä aikana. Tämä sääntö koskee kaikkia lainoja myöntäviä yrityksiä.

Mikä on lainavakuutus?

3 000 euron lainoille saatetaan tarjota oheistuotteena lainavakuutusta. Kyseessä on eräänlainen vakuutus sen varalta, että lainanmaksukykysi heikkenisi yllättäen. Esimerkiksi työttömäksi jäämisen tai tapaturman jälkeen tulot saattavat pudota rajusti. Tällaiselta tilanteelta suojaavaa lainavakuutusta maksetaan joka kuukausi muiden lainakustannusten lisäksi.

Eri yhtiöillä on erilaisia sääntöjä lainavakuuksille, mutta tietyt ehdot on yleensä täytettävä. Normaalisti hakijalta vaaditaan vähintään seuraavat ominaisuudet:

 • 18–59 vuoden ikä
 • Hyvä terveys
 • Säännölliset palkkatulot

Yleensä lainavakuutus kattaa työttömyyden, joka johtuu työnantajasta, eli esimerkiksi pakkolomautukset ja julkiset yt-neuvottelut. Mikäli työntekijä itse irtisanoutuu, vakuutus ei päde. Yrittäjiin pätevät omat säännöt, ja yleensä yrittäjät saavat korvausta vain vakavan sairauden sattuessa. Lainavakuutus kattaa myös kuolemantapaukset ja tapaturmat, jotka aiheuttavat pysyvän haitan kuten vammautumisen. Siitä on siksi ylimääräistä turvaa, mikäli pelkää pahinta.

Autolainaa 3 000 euroa

Suomi on pitkien välimatkojen maa, jossa suurimpien kaupunkien ulkopuolella on melkein välttämätöntä omistaa oma auto. Mikäli pohdit auton tai moottoripyörän hankkimista, rahoitusvaihtoehdot on hyvä pohtia hyvissä ajoin etukäteen, mikäli tililläsi ei ole koko ostosummaa käteisenä. Auto on asunnon jälkeen kallein ostos, johon suomalaiset laittavat rahaa. Kannattaa siis pohtia paitsi sitä, millaisen auton haluaa, myös sitä, millaisen kuukausisumman verran autolainaa haluaa lyhentää ja kuinka pitkän aikaa.

Autolainaksi kutsutaan rahoitusta, joka on tarkoitettu jonkin moottoriajoneuvon tai veneen hankintaan. Vaihtoehtoja ovat autoliikkeen osamaksurahoitus, pankkilaina tai niin sanottu pikalaina eli kulutusluotto. Vertailemalla saat valittua itsellesi edullisimman lainan.

 

autokaupat

Mitä eroa on autolainalla ja autorahoituksella?

Autolaina on joko vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen pankkilaina. Yleensä vakuudellisten lainojen panttina toimii ostettava auto, toisinaan myös muu kiinteä omaisuus kuten asunto. Auto ei ole mikään tuottava sijoituskohde, sillä sen arvo laskee vuosi vuodelta, joten vakuudellisen lainan ottamista autoa varten kannattaa harkita tarkasti. Auton arvo voi laskea jopa parisenkymmentä prosenttia vuodessa.

Autorahoitus tarkoittaa puolestaan osamaksurahoitusta, jossa autoliike tai rahoitusyritys on auton virallinen omistaja siihen saakka, kunnes kaikki erät on maksettu. Auto siis toimii lainan vakuutena, ja jos joudut maksuvaikeuksiin, auto toimii luoton panttina. Yleensä tällaisessa tapauksessa sinun täytyy antaa autosta käsirahaa 10–30 % auton hinnasta. Riippuu auton iästä ja mallista, paljonko annettavan käsirahan määrä on. Joskus voit saada osan käsirahasta hyvitettyä vaihtoautolla, jos haluat antaa vanhan autosi vaihdossa pois.

3 000 eurolla saat jo kelvollisen käytetyn auton, kunhan maltat vertailla markkinoiden tarjontaa huolellisesti. Pikalainojakin kannattaa vertailla, sillä voit säästää korkokuluissa pitkän pennin. Näiden lainojen etu on se, että voit käyttää ottamasi lainan juuri siten kuin haluat: auton käsirahaa varten, vakuutusmaksujen maksamiseksi tai huoltamokäyntiä varten. Sinun ei tarvitse selittää asiaa lainahakemuksessasi, vaan se on yksin sinun päätettävissäsi, mihin lainarahat lopulta käytät.

Yhteenveto 3 000 euron lainoista

Voit saada monista eri suomalaista kulutusluottoyhtiöistä 3 000 euroa lainaa. Hakemuksen täyttäminen onnistuu hyvinkin nopeasti verkossa, ja saat lainapäätöksen yleensä saman tien tai vähintäänkin saman päivän aikana. Suurimpien pankkien tileille lainarahat siirtyvät saman tien, pienempien pankkien ollessa kyseessä joudut odottamaan 1 tai 2 pankkipäivää.

Pikalaina on nopein tapa saada käyttöönsä 3 000 euroa esimerkiksi auton ostamista tai huoltamista varten. Suunnittele takaisinmaksua jo hakuvaiheessa, jotta kuukausierät eivät pääse yllättämään. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä nopeammin maksat lainan takaisin, sitä pienemmiksi sen korkokulut muodostuvat.

Istahda koneen tai puhelimen ääreen ja vertaile yhtiöiden lainatarjouksia! Vertaamalla säästät helposti mukavan summan rahaa.

Lukijan arvio:

Viimeisimmät artikkelit