Lainaa 500 euroa

Päivitetty 21.05.2024
Laajennettu haku

Valitse lainasumma

Valitse aika

 • 10 - 2 000 €
  Lainasumma
  134,02 - 167,90%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 34 Kuukautta
  Kesto
  21 vuotta
  Minimiaika
  4.2 /5 - 2 Arvostelut
  Esimerkki: 800 € laina 13 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 163,98 %. Maksettava yhteensä 1408,67 €.
 • 10 - 2 010 €
  Lainasumma
  0 - 739,01%
  Todellinen vuosikorko
  0 - 2 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  1.1 /5 - 4 Arvostelut
  Esimerkki: 2010 € laina 2 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 739,01 %. Maksettava yhteensä 2868 €.
 • 400 - 10 000 €
  Lainasumma
  39,49 - 39,49%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 96 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.2 /5 - 2 Arvostelut
  Esimerkki: 5 000 € laina 54 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 39,49 %. Maksettava yhteensä 9 781,06 €. Lainan toimituspalkkio 34–975 €.
 • 50 - 4 000 €
  Lainasumma
  49,85 - 153,63%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 36 Kuukautta
  Kesto
  19 vuotta
  Minimiaika
 • 100 - 2 000 €
  Lainasumma
  48,90 - 255,40%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 34 Kuukautta
  Kesto
  18 vuotta
  Minimiaika
  2.8 /5 - 3 Arvostelut
  Esimerkki: 200 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 48,90 %. Muut kulut 30 €. Maksettava yhteensä 275 €.
 • 100 - 2 800 €
  Lainasumma
  4999 - 49,99%
  Todellinen vuosikorko
  2 - 12 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  3.1 /5 - 4 Arvostelut
  Esimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 49,99 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 467,32 €. Maksettava yhteensä 2467,32 €.
 • 10 - 20 000 €
  Lainasumma
  103,42 - 216,20%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 50 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.4 /5 - 5 Arvostelut
  Esimerkki: Lainaesimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 216,20 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 3534,01 €.

500 euron pikalainat

Tarvitsetko uudet keittiön kaapit? Vai hajosiko autosta syyläri? Autokorjaamo nielee pitkän pennin, myös tiedossa olevat syntymäpäiväjuhlat tai muu tapahtuma tarkoittaa äkillistä rahanmenoa. Silloin kun tarvitset lainaa 500 euroa, vaihtoehdot saattavat olla harvassa. Mikäli rahantarve yllätti, vaikka palkkapäivä on vasta tulossa, lainaaminen on useimmiten paras vaihtoehto, etenkin jos et omista luottokorttia.

Suomessa myönnettävät pikalainat toimivat hiukan luottokortin tapaan. Voit hakea pikalainayhtiöstä pikavippiä ilman vakuutta tai takaajia. Pikalaina on pienehkö kulutusluotto, esimerkiksi 500 euroa, jonka saa nopeasti, parhaimmillaan jopa 15 minuutissa. Pikalainaa kutsutaan myös nimellä pikavippi, joustoluotto tai pienlaina. Muitakin markkinointitermejä käytetään. Takaisinmaksuaika on keskimäärin lyhyehkö yhdestä kolmeen kuukautta lainasummasta riippuen.

Pikalainojen historiaa

Pikalainojen esikuvina voidaan pitää Yhdysvalloista lähtöisin olevia, niin kutsuttuja palkkapäivälainoja (payday loans). 1900-luvun alussa amerikkalaiset lainantarjoajat alkoivat tarjota lainamuotona eräänlaista palkkaennakkoa, jossa lainayhtiö nosti työntekijän palkan etukäteen ja maksoi sen hänelle ennen palkkapäivää. Lainasummia saatettiin myös myöntää palkkatodistusta vastaan, ja ne maksettiin lainayhtiölle takaisin palkkapäivänä. Myös Suomessa on aikaisemmin ollut perinteenä maksaa palkkaennakkoa eli förskottia, mutta tämä työnantajan tarjoama palvelu on nykyisin todella harvinainen.

Varsinaisia pienlainoja alettiin myöntää Suomessa vuonna 2005. Etenkin juuri 2000-luvun alku oli pienlainamarkkinoilla vilkasta aikaa. Yritykset markkinoivat vippejä aktiivisesti. Tämän vuoksi vuonna 2013 tehtiin lakimuutos, joka tiukensi lainaamisen ehtoja, silloin asetettiin muun muassa pikavippien korkokatto eli maksimikorkoprosentti, jota lainoista saa periä. Moni lainayhtiö lopetti toimintansa tuolloin. Lainamarkkinoilla on edelleen noin 80 lainayritystä aina suurista ja tunnetuista kansainvälisistä toimijoista pieniin yrityksiin. Suurimpien toimijoiden osalta luottolaitosten markkinaosuudet julkaistaan Suomen Pankin toimesta kaksi kertaa vuodessa. Yhtiöiden toiminta on tullut selkeästi ammattimaisemmaksi viime vuosina. Vuonna 2011 Suomessa otettiin 1,5 miljoonaa pikavippiä, joiden yhteissumma oli noin 330 miljoonaa euroa. Suurin pikavippejä käyttävä ryhmä ovat 18–40-vuotiaat suomalaiset sukupuoleen katsomatta.

Nainen ostoksilla

Kuka voi saada lainaa 500 euroa?

Lainan saamisen ehtoina ovat yleensä riittävä ikä, keskimäärin 20 vuotta, suomalaiset verkkopankkitunnukset ja puhtaat luottotiedot. Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö ei tavallisesti voi saada lainaa. Monesti edellytetään myös matkapuhelinliittymää, jotta lainantarjoaja voi varmistua esimerkiksi PIN-koodilla hakijan oikeellisuudesta.

Lainaa ilman Suomen kansalaisuutta?

Lainan saamisen ehtona on yleensä vakituinen oleskelu Suomessa eli väestötietojärjestelmään rekisteröity osoite. Lainan hakijan ei välttämättä täydy olla Suomen kansalainen, vaan suomalainen henkilöturvatunnus riittää. Henkilötunnus on myös edellytyksenä sille, että saat avattua suomalaisen pankkitilin, jolle laina maksetaan. Maistraatti rekisteröi ulkomaalaisten tiedot Suomen väestötietojärjestelmään ja myöntää henkilötunnuksen, mikäli et ole hakenut sitä oleskeluluvan tai EU-kansalaiseksi rekisteröitymisen yhteydessä.

Lainanhaku netissä

Hae lainaa 500 euroa netissä

Kun haet lainaa, kätevintä on yleensä jättää hakemus verkossa. Rekisteröidy verkkopankkitunnuksillasi, klikkaa vaaditut tiedot kuten henkilötiedot ja tiedot palkka- tai eläketuloistasi. Myös verotietoja tai vastaavia saatetaan kysyä. Lähettämällä hakemuksen annat suostumuksesi sille, että lainayhtiö tarkastaa luottokelpoisuutesi eli käytännössä luottotietorekisterin. Saat vastauksen yleensä lyhyen ajan sisällä. Mikäli täytät perusedellytykset, saat myönteisen lainapäätöksen todennäköisesti noin vartissa.

Ovatko henkilötietosi turvassa?

Pikalainayhtiöt käyttävät hakijan tunnistamisessa niin sanottua vahvaa tunnistautumista eli verkkopankkitunnustautumista. Tällä tavalla se voi varmistua, että hakija on varmasti se henkilö, jonka nimissä lainaa haetaan. Verkkopankkitunnistautuminen on turvallista. Jos käytät palvelua yleisellä koneelle kuten kirjastossa, sivuhistoria ja välimuistin tiedot kannattaa kuitenkin tyhjentää käytön jälkeen.

Luotettavat yhtiöt ottavat yhteyden suojatulla SSL-yhteydellä, jota myös pankit käyttävät. Tätä kautta henkilötietosi eivät joudu vääriin käsiin.

Lainapäätös ei sido mihinkään

Jos saat myönteisen lainapäätöksen, se ei vielä sido sinua mihinkään. Voit hylätä saamasi lainatarjouksen. Mikäli päätät ottaa tarjouksen vastaan ja nostaa rahat tilillesi, sinulla on siltikin vielä 14 päivää aikaa peruuttaa tekemäsi luottosopimus. Yleensä peruuttaminen täytyy tehdä kirjallisesti ja lähettää lainayhtiön postiosoitteeseen perinteisellä paperikirjeellä. Tässä kirjeessä täytyy lukea seuraavat tiedot: nimi ja henkilötunnus, vapaamuotoinen peruutusilmoitus, paikka ja päiväys sekä allekirjoitus. Peruutusta ei voi siis yleensä tehdä internetissä.

Jos olet jo ehtinyt nostaa lainan tilillesi, sinun pitää palauttaa ne saman tien ja enintään 30 päivän kuluessa ilmoituksestasi. Jo käyttämästäsi laina-ajasta saatetaan periä korkoa.

Lainaa tekstiviestillä

Pikalainojen alkuvuosina “tekstarilainat” olivat yleisiä ja niitä sai ottaa mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. On olemassa yhä paljon ihmisiä, joiden mielestä  tekstiviestillä lainaaminen on kätevää, sillä puhelin kulkee aina mukana ja verkkosovellusten käyttäminen saattaa olla tottumattomalle hankalaa.

Suomessa on edelleen tarjolla tekstiviestitse nostettavia pikavippejä, mutta sitä ennen hakijan on pakko rekisteröityä verkossa. Lainsäädäntömuutoksen myötä nykyisin vaaditaan, että lainanhakija on tunnistettava luotettavasti, käytännössä tämä tarkoittaa verkkopankkitunnuksien syöttämistä palveluun kirjautuessa. Kun olet näin hakenut lainaa ja saanut myönteisen lainapäätöksen, voit nostaa tulevaisuudessa lainaa tilillesi myös tekstiviestitse. Saat tätä tarkoitusta varten PIN-koodin, jotta nostot olisivat täysin turvallisia.

Tässä lainatyypissä on lähes aina kyse niin sanotusta joustoluotosta tai limiittiluotosta. Saat lainapäätöksen korkeintaan 2 000 euron lainasummalle, mikä tarkoittaa sitä, että käytössäsi on luottotili, jolta voit nostaa haluamasi määrän, kuten esimerkiksi 500 euroa. Kaikki nostot voi tehdä tekstiviestitse ja useassa eri erässä, mikäli se tuntuu paremmalta ratkaisulta. Koko 2 000 euron luottolimiittiä ei ole pakko käyttää missään vaiheessa, joten joustoluotto toimii siis hiukan luottokortin tapaan.

Onko tekstiviestillä lainaamisessa lisämaksuja?

Muutamia vuosia sitten voimaan astuneen lakimuutoksen myötä pikalainayritykset eivät voi enää periä tähtitieteellisiä lisäkuluja tekstiviestien lähettämisestä. Useimmiten joudut maksamaan pelkästään matkapuhelinoperaattorin määrittelemän normaalihinnan, joka on muutamia senttejä per viesti. Aina ennen lainan ottamista kannattaa tarkistaa kuitenkin huolellisesti lainaehdoista, onko hakemaasi lainaan lisätty joitakin muita kuluja. Lainan todellinen vuosikorko ottaa huomioon myös nämä niin sanotut piilokulut.

Lainan korko

Miten valitsen 500 euron pikalainan?

Lainapalveluita on tarjolla runsaasti. Eri palveluiden joukosta on joskus hankala ymmärtää, mikä laina on halpa ja millä on hyvät ehdot. Näillä vinkeillä onnistut valitsemaan itsellesi edullisen ja hyvän 500 euron lainan.

 • Lue lainaehdot. Kaikilla pikavippisivustoilla tulisi olla nähtävillä vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaehdot. Näissä ilmoitetaan lainan saamisen ehdot, peruutusehdot, lainan hinta eli korko sekä muita tärkeitä tietoja.
 • Tarkista lainan korko. Lainan nimelliskorko ei kerro koko totuutta 500 euron lainan hinnasta. Katso tarjolla olevasta esimerkkilaskelmasta, paljonko on lainan todellinen vuosikorko. Se huomioi kaikki mahdolliset kulut. Lisäksi laske, monessako erässä maksat lainan takaisin ja paljonko kuukausittainen maksuerä on.
 • Käytä hyväksesi uuden asiakkaan tarjoukset. Monet pikalainayritykset käyttävät “sisäänheittotarjouksena” 0 % korkoa. Nämä tarjoukset kannattaa hyödyntää. Kun todellisen vuosikoron ilmoitetaan olevan nolla, lainayhtiö ei voi periä lisämaksuja, vaan sen täytyy antaa laina täysin koroitta. Tällöin maksat takaisin pelkästään saman summan kuin lainasit, tässä tapauksessa 500 euroa.
 • Älä luota pelkästään käyttäjäkokemuksiin. Monilla verkkosivuilla on käyttäjäkokemuksia, joissa lainapalvelun käyttäjät antavat esimerkiksi tähtiä käyttämälleen palvelulle. Nämä arvostelut ovat markkinointimateriaalia, jota ei kannata ottaa puolueettomana arviointina. Todennäköisesti yrityksen mainososasto on keksinyt käyttäjäkokemukset tai vähintäänkin muotoillut negatiivisia kommentteja positiivisemmiksi.
 • Pohdi takaisinmaksua. Sinun kannattaa jo lainanhakuvaiheessa laatia takaisinmaksusuunnitelma itsellesi. Voit yleensä lainapalvelun etusivulla laskea laskurin avulla, millainen kuukausierä lainassa on, jos maksat sen takaisin osamaksulla. Hyödynnä myös koroton maksuaika: voitko maksaa koko summan takaisin palkkapäivänä? Tässä tapauksessa laina on yleensä halpa! Koroton takaisinmaksuaika on yleensä 30–45 päivää.

Onnea lainanmetsästykseen!

Lukijan arvio:

Viimeisimmät artikkelit