Lainaa 5 000 euroa

Päivitetty 20.07.2024
Laajennettu haku

Valitse lainasumma

Valitse aika

 • 10 - 20 000 €
  Lainasumma
  103,42 - 216,20%
  Todellinen vuosikorko
  3 - 50 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.4 /5 - 5 Arvostelut
  Esimerkki: Lainaesimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 216,20 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 3534,01 €.
 • 500 - 50 000 €
  Lainasumma
  4,5 - 50,5%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 180 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.6 /5 - 4 Arvostelut
  Esimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 4,5–50,5 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 2 114 €. Takaisinmaksuajat vaihtelevat luotonantajan mukaan.
 • 400 - 10 000 €
  Lainasumma
  39,49 - 39,49%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 96 Kuukautta
  Kesto
  20 vuotta
  Minimiaika
  4.2 /5 - 2 Arvostelut
  Esimerkki: 5 000 € laina 54 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 39,49 %. Maksettava yhteensä 9 781,06 €. Lainan toimituspalkkio 34–975 €.
 • 400 - 50 000 €
  Lainasumma
  8 - 27%
  Todellinen vuosikorko
  12 - 180 Kuukautta
  Kesto
  18 vuotta
  Minimiaika
  3.4 /5 - 5 Arvostelut
  Esimerkki: sivu välittää eri palveluiden lainoja. Todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan 8–27 % lainanantajasta riippuen.

Lainaa 5000 euroa

Kun tarvitset lainaa 5 000 euroa esimerkiksi hääjuhlien järjestämistä, remontoimista tai muuta tarkoitusta varten, vaihtoehtoina ovat tavallinen pankkilaina tai niin kutsuttu pikalaina. Tässä artikkelissa kerromme suomalaisista pikalainoista eli vakuudettomista kulutusluotoista.

Vakuudeton luotto tarkoittaa, ettet joudu asettamaan kiinteää omaisuuttasi (kuten autoa tai asuntoa) lainan pantiksi. Myöskään takaajia ei vaadita. Lainan saamisen ehtona ovat aina moitteettomat luottotiedot sekä 20–25 vuoden ikä palvelusta riippuen. Sinun täytyy olla Suomen kansalainen tai oleskella pysyvästi Suomessa sekä omistaa suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Sivustomme muissa artikkeleissa kerrotaan tarkemmin lainanhakuprosessista.

5 000 euron lainojen käyttötarkoitus

Suomalaiset ottavat pienehköjä lainoja eri käyttötarkoituksiin, mutta mitkä ovat yleisimmät syyt lainan ottamiselle?

  • Yleisiä käyttötarkoituksia ovat kotiin liittyvät kustannukset kuten huonekalut ja kodinkoneet, mutta myös remonttikuluihin otetaan pikalainaa. Pikalainan etu on nimen mukaisesti nopeus: saat lainan tilillesi nopeasti, jolloin voit aloittaa esimerkiksi keittiöremontin saman tien. Sen jälkeen voit maksaa lainaa pois osamaksulla haluamassasi maksuajassa, etkä joudu näin ollen odottamaan ja lykkäämään kulutuspäätöstä.
   • Myös yllättävä lemmikin sairastuminen on yleinen syy lainan hakemiseen. Eläinlääkäriasemat ovat yksityisiä eikä lemmikin hoidosta voi saada Kela-korvausta, joten kulut saattavat olla huomattavat, etenkin jos lemmikillä ei ole vakuutusta.Koira lekurilla
    • Eräs lainan käyttötarkoituksista on myös muiden, pienempien kulutusluottojen yhdistäminen. Lainojen yhdisteleminen tarkoittaa uuden lainan ottamista ja vanhojen luottokorttilaskujen tai pikavippien maksamista kerralla pois. Tämä saattaa olla käytännöllistä, sillä jatkossa joudut muistamaan vain yhden eräpäivän. Jos päädyt ratkaisemaan kerääntyneet kulutusluotot ottamalla uuden luoton, on tietenkin huolehdittava siitä, että pystyy maksamaan päälainan pois ja varoo ottamasta lisävelkaa. Yleisesti ottaen ei ole järkevää ottaa lisää velkaa suoriutuakseen vanhoista veloista, mutta jos suunnittelet takaisinmaksun huolellisesti, saatat säästyä suuremmilta talousvaikeuksilta. Tarkista myös eri lainayhtiöiden tarjoamat lainojenyhdistämispalvelut: jotkin palveluntarjoajat hoitavat lainojen yhdistämisen puolestasi.
     • Yksi yleinen käyttötarkoitus on myös yritystoiminnan rahoittaminen. Moni hakee pikalainaa esimerkiksi osakeyhtiön aloituspääomaa varten tai investointiin. Pikalainojen etuina on sujuva hakuprosessi. Niin kuin missä tahansa yritystoiminnan kannalta tärkeässä päätöksessä, pohdi yrityksesi kannattavuutta, tilausten määrää tai suhdannetta, kun harkitset investoimista velkarahalla. Tarkista, saatko yrityksellesi joustavammat luottoehdot ja takaisinmaksuerät kuin yksityishenkilöiden lainoissa. Jotkin palveluntarjoajat räätälöivät pikalainoja yritysten tarpeisiin.

Kaiken kaikkiaan pikalainojen suurimpia etuja on, että sinun ei tarvitse kertoa lainayhtiölle, mitä varten velka otetaan. Saat käyttää sen niin kuin haluat!

Tarkista korko

Suomessa on pikavippejä säätelevä laki, joka asettaa korkokaton pikalainoille. Korkeintaan 2 000 euron lainoista saa periä maksimissaan 50 % korkoa. Tätä suuremmista lainoista korkoa saa pyytää periaatteessa niin paljon kuin haluaa. Sen vuoksi on tärkeää, että vertailet lainoja huolellisesti. 5 000 euron lainassa korkeat korkokulut tuntuvat huomattavasti. Nimelliskorko saattaa näyttää edulliselta, mutta lisäksi tulevat mahdolliset nostopalkkiot, tilinhoitomaksut ja muut kulut, jotka kallistavat lainaa huomattavasti.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon nämä kaikki kulut. Todellinen vuosikorko on ilmoitettava aina lainayhtiön verkkosivuilla. Se lukee niin sanotuissa vakiomuotoisissa eurooppalaisissa kuluttajaehdoissa. Kyseisessä dokumentissa kerrotaan esimerkkilaskelmien avulla, montako euroa joudut maksamaan takaisin 5 000 euron lainasummasta. Laina-aika ja kuukausierän määrä määrittelevät, minkä suuruinen osamaksueräsi on. Tämän kokoluokan lainojen todellinen vuosikorko on 10–20 % tuntumassa riippuen luottokelpoisuudestasi.

Lainapalvelut verkossa

Verkossa on varsinaisten pikalainayhtiöiden lisäksi paljon sivustoja, jotka tarjoavat erilaisia oheispalveluita. Näitä sivustoja voi käyttää halvinta mahdollista lainaa metsästäessä.

Lainojen vertailusivustoilla listataan eri lainojen kulut, ehdot ja muita tietoja. Lue arvostelut ja vinkit läpi lainaa valitessasi. Sivuiltamme löydät hyviä vinkkejä lainojen kilpailuttamiseen sekä kaiken muun tarvittavan tiedon pikalainoista.

Jotkin pikalainapalvelut kilpailuttavat lainat puolestasi. Voit lähettää yhden hakemuksen, jolla saat monta eri lainatarjousta eri yrityksiltä, joihin lukeutuvat muun muassa Vivus, Blue Finance ja monet muut. Tämä helpottaa haku-urakkaa, ja voit valita joukosta mieleisesi. Mikäli saat myönteisen lainapäätöksen useasta paikasta, et kuitenkaan sitoudu sen myötä ottamaan lainaa.

Jos päätät pohdinnan jälkeen hyväksyä lainapäätöksen, rahat maksetaan tilillesi nopeasti, yleensä saman päivän kuluessa. Pikalainayhtiöt käsittelevät lainahakemuksia myös tavallisten toimistoaukioloaikojen ulkopuolella, joten voit hakea lainaa myös arki-iltoina ja juhlapyhinä toisin kuin tavallisista pankeista.

rahaa taivaaltaJoukkorahoitus yleistyy

Lainamarkkinoille on ilmestynyt myös jakamistalouteen perustuvia vertaislainapalveluita. Tällaiset sivustot toimivat alustana, jolla lainanhakijat ja lainanantajat kohtaavat. Lainanantajat ovat yksityishenkilöitä, jotka sopivat hakijan kanssa lainan ehdoista ja lainapalvelu hoitaa paperityöt.

Lainanantaja tarjoaa, millä korolla hän on valmis antamaan lainaa ja hakijana sinä päätät, hyväksytkö lainatarjouksen. Yleensä korko perustuu huutokauppaan eli lainantarjoajat kilpailevat keskenään lainastasi, korko perustuu siis markkinalogiikkaan. Huutokauppaperiaate toimii myös toisin päin: jos sinä olet maksukykyinen hakija, saat useampia ja edullisempia lainatarjouksia. Siksi kannattaa kertoa hakemuksessa mahdollisimman tarkasti kaikki tiedot, jotka voivat vaikuttaa maksukykyysi. Kun saat lainatarjouksia, vertaa, mikä on kannattavin. Sinun ei ole pakko hyväksyä yhtäkään tarjousta, jos ne tuntuvat kalliilta.

Kun pääsette yksimielisyyteen ehdoista, nostat lainarahan tilillesi ja lainasopimus astuu sillä voimaan. Yleensä näissä palveluissa myönnetään vain kertaluottoa, eli nostat koko 5 000 euron summan kertaeränä tilillesi - et voi siis nostaa sitä erissä. Lainapalveluyritys takaa, että palvelu on molemmille osapuolille turvallinen, ja se ottaa oman osuutensa välistä. Lainantarjoaja ja -hakija ovat koko prosessin ajan anonyymejä toisilleen, eivätkä voi mitenkään tunnistaa toisiaan.

Alati yleistyvät vertaislainapalvelut

Englanniksi puhutaan P2P-lainaamisesta tai peer-to-peer-lending-lainasta, jossa ei tarvita perinteisiä pankkeja rahan välittämiseen. Jotkin yritykset rahoittavat myös pienyrityksiä, jolloin kyse on joukkorahoituksesta. Yleensä vertaislainapalveluita käytetään juuri isohkojen pikavippien hakemiseen eli esimerkiksi 5 000 euron lainahakemuksessa. Sitä pienempien summien ollessa kyseessä pikavipin saa todennäköisesti edullisemmin muusta palvelusta, mutta tämäkin palvelu kannattaa kilpailuttaa ja verrata sitä muihin vastaaviin. Jos lainan todellinen vuosikorko alkaa olla runsaasti yli 20 %, se ei ole kovinkaan edullinen. Korkoprosentti riippuu myös sinun luottokelpoisuudestasi. Vertaislainapalvelut ja joukkorahoitus muuttuvat tulevaisuudessa yhä yleisemmiksi.

Entä takaisinmaksuaika?

Takaisinmaksuajan suhteen esiintyy paljon vaihtelua. Useimmissa pikalainapalveluissa voit itse valita talouteesi sopivan takaisinmaksuajan. Voit saada takaisinmaksuaikaa jopa useita vuosia. Mitä suurempi lainasi on, sitä pidemmän takaisinmaksuajan todennäköisesti myös tarvitset, jos haluat maksaa lainan osamaksulla. Monet pikavippiyhtiöt edellyttävät, että maksat lainan takaisin joka kuukausi samansuuruisina erinä. Tarkista asia luottoehdoista.

 

Kolikoita possuun

Yhteenveto 5 000 euron lainoista

Kun tarvitset suurehkoa lainasummaa esimerkiksi remontointia varten, kilpailuta pikalainayhtiöt. Voit hakea muutaman tuhannen euron lainaa myös yritystoimintaa varten. Verkossa on useita erilaisia palveluita, joissa vertaillaan eri pikavippiyhtiöiden tuotteita ja ehtoja. Tutustu niihin.

Tarkista myös, olisiko vertaislainapalvelu sinua varten. Vertaislainat toimivat huutokauppaperiaatteen mukaan. Lainantarjoajat ja -antajat neuvottelevat verkon markkinapaikalla lainojen ehdoista ja tinkivät koroista.

Lisäksi tarjolla on sivustoja, joiden kautta voit hakea yhdellä hakemuksella lainaa useasta eri yhtiöstä. Saamasi lainatarjous ei sido sinua, vaan voit vertailla tarjouksia rauhassa.

Mikäli onnistut löytämään 5 000 euron lainan, jonka todellinen vuosikorko on alle 10 %, olet tehnyt melkoisen harvinaisen löydön. Jos korko on yli 25 %, laina alkaa olla kallis. Tarkista aina todellinen vuosikorko, sillä periaatteessa lainayhtiö saa pyytää tämän kokoluokan lainoista niin paljon korkoa kuin haluaa. Mikään laki ei säätele yli 2 000 euron lainojen korkokattoa.

Ota artikkeleistamme talteen vinkit, joiden avulla onnistut valitsemaan itsellesi edullisen lainan!

Lukijan arvio:

Viimeisimmät artikkelit