Ferratum

Yleiskatsaus Ferratum

4.4 /5 - 5 Arvostelut
 • Ratamestarinkatu 11 A, 00520 Helsinki
 • 0800 166 308
 • asiakaspalvelu@ferratum.fi
Laske laina

Valitse lainasumma

10 € 20.000 €

Valitse kesto

4 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Hyvä ja vakavarainen toimija
 • Lainaa myös juhlapyhinä ja viikonloppuisin
 • Korkovapaita tarjouksia
 • Ensimmäinen nosto ilman kuluja
Haitat
 • Sivuston lainavertailu vaikeaselkoinen
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  10 - 20.000
 • Kesto:
  48 kuukautta
 • Nominaalinen vuosikorko:
  Fra 103,42%
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  20 vuotta
Lainaesimerkki Lainaesimerkki: 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 216,20 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 3534,01 €.

Ferratum - tietoa yrityksestä

Ferratum yrityksenä

Ferratum poikkeaa muista pikalainojen tarjoajista, sillä tarjolla on erilaisia lainoja pikkusummista aina 20 000 euroon saakka. Yritys on yksi Euroopan suurimmista toimijoista ja se tarjoaa pikalainojen ohella myös pankkipalveluita. Suomalaisten perustama, Helsingissä pääkonttoriaan pitävä Ferratum oli vuonna 2005 markkinoille ilmestyessään Euroopan ensimmäinen yritys, joka tarjosi pienlainoja kuluttajille. Perustamisvuodestaan lähtien sen palveluita on käyttänyt jo yli kaksi miljoonaa asiakasta.

Lainan saamisen ehdot

Ferratumin laina voidaan myöntää ilman vakuuksia tai takaajia, mutta hakijan täytyy täyttää määrätyt ehdot:

 • Sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus
 • Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili
 • Sinun täytyy olla vähintään 20- tai 25-vuotias (lainatyypistä riippuen)
 • Sinun täytyy lähettää palkkatodistus tai verotuspäätös
 • Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä

Saapunut lasku

Ferratumin lainat

Tarvitsetko lainaa pieniä hankintoja kuten uutta puhelinta varten? Onko tarkoituksena kenties toteuttaa suurempi projekti kuten keittiöremontti, jota varten tarvitset nopeasti lainaa? Ferratum myöntää pikalainoja ilman vakuutta tai takaajia ja rahat maksetaan tilille nopeasti – yleensä muutamassa minuutissa tai viimeistään noin vuorokauden kuluessa. Perinteisillä pankeilla lainahakemuksen käsittelyyn kuluu yleensä pidempi aika. Voit saada pienempiä summia varten joustoluottoa 0–2000 € korkeintaan 50 kuukauden maksuajalla. Suurempaan tarpeeseen voi hakea korkeintaan 20 000 euron lainaa, jolloin pisin mahdollinen takaisinmaksuaika on 10 vuotta.

Yrityksen puolesta puhuu se, että se on ainoana pikalainayrityksenä saanut luvan harjoittaa pankkitoimintaa Euroopan unionin alueella.

Ferratum jakaa lainat kolmeen eri kategoriaan: Joustava-luottoon, Plus-lainaan ja Prime-lainaan. Joustava-luotto on eräänlainen pikavippi, joka toimii luottotilin tapaan: voit siirtää tililtä haluamasi summan omalle pankkitilillesi. Korkein mahdollinen lainasumma on 2 000 euroa, ja koroton maksuaika on 30 päivää. Plus-lainaa voi saada 2 050–5 000 € ja sen laina-aika on 12–36 kuukautta. Prime-lainaa voi saada 3 000–20 000 € ja sen voi maksaa takaisin 12–120 kuukauden kuluessa. Todellinen vuosikorko riippuu summasta ja laina-ajasta.

Joustava-luotto pieneen rahantarpeeseen

Lainatyypeistä Joustava-luoton todellinen vuosikorko on noin 200 prosenttia. Joustava-luotto sopii sinulle, jos tarvitset niin sanotun pikavipin eli melko pienen summan muutamista kympeistä aina 2000 euroon saakka. Sinun ei ole pakko nostaa koko summaa, vaan voit käyttää tiliä ikään kuin luottotilinä ja siirtää haluamasi rahamäärän omalle pankkitilillesi. Jos tarvitset esimerkiksi lainaa hammaslääkäriä varten tai lainaa auton korjausta varten, Joustava-luotto on sopivin vaihtoehto. Ensimmäinen nosto on uusille asiakkaille ilmainen ja muille nostot maksavat 7,5 % nostettavan rahasumman määrästä. Koroton maksuaika on 30 päivää, eli jos maksat lainan takaisin tämän ajan kuluessa, lainasta ei tule kuluja. Lainan saamisen ikäraja on 20 vuotta.

Lainaesimerkki: Jos nostat kerralla lainasumman 2 000 €, joudut maksamaan siitä takaisin yhteensä 3534,01 € kun sovit maksavasi sen takaisin 12 kuukausittaisessa erässä. Todellinen vuosikorko on 216,20 %.

Puhelinta ostamassa

Plus-laina suurempiin hankintoihin

Lainatyypeistä Plus-laina on määräaikainen kertalaina, joka tarkoitettu suurempiin menoihin ja jota voi saada 2050–5000 €. Jos tarvitset lainaa auton ostamiseen tai lainaa keittiöremonttiin tai muihin suurempiin hankintoihin, Plus-laina on silloin tarkoitettu sinulle. Laina on maksettava takaisin joko 12, 24 tai 36 kuukauden maksuajassa. Hakijan täytyy olla vähintään 25-vuotias.

Lainaesimerkki: jos nostat lainaa 4 000 euroa, todellinen vuosikorko on 112,91 %. Maksat takaisin yhteensä 7979,09 €, jos valitset vaihtoehdoksi 24 kuukausittaista maksuerää.

Prime-laina 20 000 euroon asti

Suurinta lainaa eli Prime-lainaa voi saada 3 000–20 000 €. Jos tarvitset autolainaa tai lainaa esimerkiksi isompaa remonttia tai lomamatkaa varten, on Prime-laina kaipaamasi rahoitus. Voit maksaa lainan takaisin 12–120 kuukauden sisällä. Todellinen vuosikorko vaihtelee 5,12 % ja 55,60 % välillä riippuen siitä, mikä on lainaamasi summa ja haluamasi takaisinmaksuaika. Tämä laina on lähimpänä tavallista pankkilainaa, sillä korko lasketaan niin sanotusta 3 kuukauden euriborista ja marginaalista. Lainan ehdot kannattaa aina tarkistaa verkkosivuilta. Prime-lainan hakijan täytyy olla vähintään 25-vuotias.

Lainaesimerkki: Jos nostat lainaa 6 000 €, todellinen vuosikorko on 41,21 % ja maksat takaisin yhteensä 15 973,44 €, jos maksat sen 84 kuukausittaisessa erässä (yhteensä 7 vuotta).

Miten laina haetaan?

Pikalainoissa kätevintä on nopea ja sujuva lainanhakuprosessi. Lainanhakemisprosessi on yhtä nopea kuin lainanhakija itse. Ferratumin sivuilla on lainalaskuri, johon voit syöttää tarvitsemasi lainasumman. Voit syöttää laskuriin haluamasi summan tai liikuttaa laskurin janaa edestakaisin nähdäksesi, miten paljon lainan ottaminen maksaa sinulle.

Ferratum on nopeampi kuin tavalliset pankit, ja tämä onkin pienlainayritysten liikeidea: mahdollisimman sujuvaa ja nopeaa toimintaa pikaiseen rahantarpeeseen. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tulevat tilillesi yleensä muutamassa minuutissa. Voit hakea lainaa myös viikonloppuisin. Suomen laki kuitenkin määrää, että ensimmäinen pikalaina voidaan maksaa vain kello 07 ja 23 välisenä aikana, joten lainarahaa ei voi saada yöllä.

Lainan hakeminen tapahtuu verkossa: valitse haluamasi laina, klikkaa Hae lainaa -nappia, tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla, täytä henkilötietosi ja lähetä lomake. Saat vastauksen yleensä saman tien. Jos vastaus on kyllä, pääset nostamaan rahat pankkiautomaatilta saman tien. Jos haet Joustava-luottoa, saat käyttöösi henkilökohtaisen tunnusluvun, jonka avulla voit nostaa lainan. Tunnuslukua tarvitaan aina nostojen tekemiseen. Voit tehdä nostoja verkkosivujen kautta tai tekstiviestillä ja niistä peritään 7,5 % nostopalkkio.

Kehittyneet pankkipalvelut

Ferratum on panostanut runsaasti mobiilipankkipalveluihin, ja lainapäätöstä voikin hakea nyt sujuvasti myös kännykällä.

Ferratum on pikalainamarkkinoiden ainoa toimija, jolle on myönnetty pankkitoimintalupa, joten FerratumBankiin voi avata myös pankkitilin. Tällä hetkellä palvelu on saatavilla Ruotsissa, Saksassa ja Norjassa vakituisesti asuville asiakkaille, mutta sen on tarkoitus tulla lähiaikoina käyttöön myös muissa Euroopan unionin maissa. Sen liikeidea on erilainen, sillä käyttötilin voi avata 14 eri valuutassa, ja pankkikortti veloittaa tiliä kunkin maan valuutassa. Erillisiä valuutanvaihtopalkkioita ei peritä.

Yritykselle lainaa

Yrityksen luotettavuus

Ferratum on toiminut markkinoilla vuodesta 2005 lähtien ja markkinoille tullessaan se oli Euroopan ensimmäinen pienlainoja tarjoava yritys. Yrityksellä on yli 500 työntekijää ja se toimii yli 20 maassa. Asiakkaana voit tuntea olosi turvalliseksi, sillä kyseessä on suuri ja rutinoitunut lainanantaja, jolla on lisäksi pankkiluvat, toisin kuin monilla sen kilpailijoilla.

Asiakaspalvelu

Ferratumin kotisivut ovat käyttäjäystävälliset ja ne päivittyvät säännöllisesti. Sivut ovat kuitenkin hiukan sekavat lainojen vertailemisen kannalta, ja lainojen ehtojen löytämisessä saattaa kestää tovi. Toisaalta asiakaspalveluun on silminnähden panostettu. Verkossa asiakaspalvelu toimii vuorokauden ympäri ja saat siihen yhteyden sähköpostitse ja chatin välityksellä. Lisäksi sinua palvelee maksuton palvelunumero.

Yhteenveto Ferratum-pikalainoista

Kiitoksen Ferratum ansaitsee siitä hyvästä, että tarjoaa erilaisia lainoja kuin muut pikavippimarkkinoiden toimijat. Asiakkaat voivat esimerkiksi hakea lainaa vain muutaman kympin verran ja maksaa sen takaisin heti seuraavana palkkapäivänä. Tätä tarkoitusta varten Ferratum toimii hyvin.

Tarvitsetko 20 000 euroa? Myös suurempaan tarpeeseen kuten autolainaan tai remonttia varten voi saada jopa parinkymmenentuhannen euron lainan muutamassa minuutissa, jos täytät lainan saamisen edellytykset.

Tiedät oman lainantarpeesi itse parhaiten!

Viimeisimmät artikkelit