Rahalaitos

Yleiskatsaus Rahalaitos

4.6 /5 - 4 Arvostelut
 • 09 2311 3670
 • info@rahalaitos.fi
Laske laina

Valitse lainasumma

500 € 50.000 €

Valitse kesto

15 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Hyvä luottoluokitus ja suomalainen avainlippu
 • Lainapäätökset nopeasti
 • Monipuoliset palvelut
Haitat
 • Lainaehtoihin pitää perehtyä tarkasti
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  500 - 50.000
 • Kesto:
  180 kuukautta
 • Nominaalinen vuosikorko:
  Fra 4,5%
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  20 vuotta
 • Maksuhuomautukset:
  Ei
Lainaesimerkki 2 000 € laina 12 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 4,5–50,5 %. Muut kulut ensimmäisellä kerralla 0 €. Maksettava yhteensä 2 114 €. Takaisinmaksuajat vaihtelevat luotonantajan mukaan.

Rahalaitos - tietoa yrityksestä

Rahalaitos yrityksenä

Rahalaitos ei ole perinteinen pienlainanantaja, vaan lainanhakupalvelu, jonka kautta lainanhakija voi kilpailuttaa muiden lainantarjoajien lainat. Rahalaitos on saanut korkeimman arvosanan eli AAA-luottoluokituksen, joten se on todistetusti vakavarainen yritys. Lisäksi yrityksellä on suomalainen avainlipputunnus, joka takaa sen, että palvelu on aidosti suomalainen. Tampereella pääkonttoriaan pitävä ja suomalaisten omistuksessa oleva Eone Oy omistaa palvelun.

Lainan saamisen ehdot

Pikalaina voidaan myöntää ilman vakuuksia tai takaajia, mutta hakijan täytyy täyttää muutamia ehtoja:

 • Sinun täytyy olla vähintään 20-vuotias
 • Vuositulojesi täytyy olla yli 7 500 €
 • Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä

 

Kaikki kunnossa

Rahalaitoksen palvelut

Rahalaitos ei ole siis perinteinen pikalainapalvelu, vaan se välittää yhteistyökumppaneidensa palveluita keskitetysti. Sivusto tarjoaa kolmenlaisia pankkipalveluita: voit hakea pikalainojen kilpailusta, lainojen yhdistelemistä tai luottokorttia.

Asiakkaana et siis tee itse sopimusta Rahalaitos-palvelun kanssa, vaan palvelu pelkästään välittää hakemuksesi yhteistyökumppaneilleen. Et joudu maksamaan palvelun käyttämisestä ylimääräistä, vaan yhteistyölaitokset maksavat lainanvälittäjälle saamistaan asiakkaista.

Neljäs palvelun tarjoama tuote on maksuturvavakuutus. Se korvaa, jos joudut tilapäisesti työkyvyttömäksi esimerkiksi sairauden tai tapaturman takia. Voit saada korvausta jopa 12 kuukauden ajan, jos olet sairauslomalla tai taloudellis-tuotannollisista syistä työttömänä yli 30 päivää. Maksat vakuutuksesta kuukausimaksua, joka määräytyy oman ikäsi mukaan. Maksuturvavakuutuksella on tiettyjä ehtoja, jotka kannattaa tarkistaa ennen hakemista.

Lainojen yhdisteleminen

Oletko ottanut useita pikkulainoja elämän tarpeellisia hankintoja varten? Maksatko tällä hetkellä korkoja usealle eri luotonantajalle ja onko kuukausierissä hankala pysyä kärryillä? Rahalaitos tarjoa ratkaisuksi lainojen yhdistelemistä yhdeksi kertalainaksi, josta maksat korkoa vain yhteen paikkaan.

Voit yhdellä hakemuksella saada lainatarjouksen useasta pankista tai luotonmyöntäjältä. Mikäli haluat säästää lainakuluissa, voit yhdistää esimerkiksi luottokorttivelat, pikavipit tai kulutusluotot samaan pakettiin ja kilpailuttaa lainat siten, että saat lainatarjouksen useilta alan toimijoilta. Voit valita haluamasi palvelun ja alkaa sen jälkeen maksaa lyhennyksiä vain yhteen paikkaan. Tämä helpottaa kulujen perässä pysymistä huomattavasti. Lisäksi sinun täytyy muistaa vain yksi eräpäivä, jona maksat laskusi.

Rahaa pinossa

Pikalaina

Voit hakea Rahalaitoksen palvelun kautta myös tavanomaista pikalainaa eri palveluntarjoajilta. Lainasummat vaihtelevat 500 eurosta aina 50 000 euroon saakka. Yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Euroloan, Svea, Halino, Lainaamo, Bigbank, Collector Bank, Cash Buddy, Fellow Finance, Ostosraha, Credento ja Resuls Bank.

Lainojen korot ja muut kustannukset määräytyvät pankkien ja lainanmyöntäjien ehtojen mukaisesti, ja useimmiten lainanhakijan tuloista ja maksukyvystä riippuu, miten korkeaa korkoa lainasta peritään. Huomaa, että jos haet lainaa yhdessä toisen hakijan kuten kumppanisi kanssa, mahdollisuutesi saada lainaa paranevat ja saatte lainan matalammalla korolla ja kuluilla. Saat lainan ilman vakuuksia tai takaajia, eli et joudu asettamaan hakemasi lainan takeeksi minkäänlaista omaisuutta.

Lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee noin vuodesta jopa 15 vuoteen. Alle 3 000 euron pikalainoille voi tavallisesti saada alle vuoden takaisinmaksuajan.

Lainaesimerkki: Jos nostat lainaa 2 000 euroa, todellinen vuosikorko on 4,5–50,5 %. Aloitus- ja kuukausikulut ovat 0 €. Maksat takaisin yhteensä 2 114 €, jos valitset vaihtoehdoksi 12 kuukausittaista maksuerää. Laina-aika vaihtelee 1 ja 15 vuoden välillä. Lainaesimerkki on viitteellinen, sillä palvelu ei myönnä pikalainoja itse, vaan välittää useiden palveluiden lainoja.

Tuohi Mastercard

Rahalaitos työskentelee yhteistyössä Nordean kanssa, jonka vuoksi sivusto välittää myös luottokorttihakemuksia. Voit hakea Tuohi Mastercardia, johon voi saada jopa 10 000 euron luottolimiitin. Kyseessä on täysin vuosimaksuton luottokortti, jolla saat korotonta maksuaikaa keskimäärin 30 päivää. Voit maksaa luottolaskun aina kerralla kokonaan tai maksaa velkasaldoa takaisin erissä, jolloin maksat korkoa luotto-ominaisuuden käytöstä. Todellinen vuosikorko 1 500 käytössä olevalle luotolle on 20,4 %, mikä on melko kallis korkoprosentti. Jos maksat laskun saman tien takaisin, korkoa ei siis kuitenkaan peritä.

Mastercard on kansainvälinen kortti, joka käy maksuvälineeksi verkossa ja useimmissa liikkeissä ympäri maailmaa. Sillä voi lisäksi tehdä käteisnostoja sekä kotimaassa että ulkomailla.

Miten palvelu toimii?

Voit tarkastella Rahalaitoksen sivuilla olevalla laskurilla, minkä verran lainan ottaminen tai lainojen yhdisteleminen maksaisi sinulle.

Palvelu toimii siten, että asiakas käyttää Rahalaitosta eri lainojen kilpailuttamiseen verkossa. Täytät lainahakemuksen, vertailet lainoja reaaliajassa ja saat lainatarjouksen yleensä jo saman päivän aikana. Valitset halutessasi edullisimman lainatarjouksen, mutta sinun ei ole pakko hyväksyä saamaasi lainaa, sillä lainatarjous ei millään lailla sido sinua mihinkään. Jos päätät hyväksyä tarjouksen, lainan myöntäjästä riippuen rahat maksetaan omalle pankkitilillesi saman päivän aikana tai muutaman arkipäivän sisällä.

Maksat lainaa takaisin haluamassasi maksuajassa, joka vaihtelee luotontarjoajan omien sääntöjen mukaisesti. Jos haluat maksaa lainan pois aikaisemmin tai lyhentää sitä nopeammin, voit tehdä niin ilman ylimääräisiä kustannuksia, jolloin maksat korkoa vain siitä ajasta, jolloin laina on ollut käytössäsi.

 

SSL-salaus

Henkilötiedot suojataan

Rahalaitos on panostanut korkeaan tietoturvaan. Henkilötiedot käsitellään luottamuksellisesti ja verkkoyhteys on suojattu vahvalla SSL-salauksella, joten tietoihin ei voi päästä käsiksi ulkopuolelta. Rahalaitos ei luovuta asiakastietoja ulkopuolisille, mikä on myöskin luotettavuuden merkki.

Yrityksen luotettavuus

Yrityksellä on korkein mahdollinen eli kolmen A:n luottoluokitus, joka on vahva osoitus yrityksen luotettavuudesta. Se on myös saanut avainlipputunnuksen, mikä kertoo yrityksen panostavan suomalaiseen palveluun.

Asiakaspalvelu

Rahalaitoksen verkkosivuilta löydät tarvitsemasi tiedot nopeasti, kun haluat saada lisätietoja palvelusta tai esimerkiksi asiakaspalvelun yhteystiedot. Asiakaspalvelulla on laajat aukioloajat, ja voit olla yhteydessä sekä puhelimitse, sähköpostitse että yhteydenottolomakkeella. Lainaneuvojat vastaavat kysymyksiin ja yhteydenottopyyntöihin saman päivän tai viimeistään seuraavan arkipäivän aikana, mikä on hyvä etu. Lainahakemus on mahdollista jättää myös puhelun aikana, mikäli haluat asiassa henkilökohtaista neuvontaa.

Rahaa tulee

Yhteenveto Rahalaitoksen lainoista

Rahalaitos tarjoaa monipuolisia lainatuotteita, joten voit hakea samalla kertaa samasta paikasta sekä luottokorttia että pikalainaa. Esimerkiksi lainojen yhdisteleminen on tietyissä tilanteissa hyvin kätevä konsepti, jolla voit saada hallintaan useiden päällekkäisten velkojen maksamisesta tulevat ongelmat. Mikäli olet kiinnostunut vakuutuksesta, tarjolla on myös maksuturvavakuutus, joka kattaa sairastumisen, tapaturmat ja työttömyyden tietyillä ehdoilla.

Palvelun etuna on joustavuus. Säästät aikaa, kun et joudu itse kilpailuttamaan lainatarjouksia, vaan saat yhdellä hakemuksella useita lainapäätöksiä. Jos tarvitset lainaa 500 eurosta aina 50 000 euroon asti, voit jättää hakemuksen. Mikäli tarvitset yli 50 000 euroa, sinun kannattaa harkita kulutusluoton hakemista suoraan pankista.

Rahalaitoksen etuna on myös erityisen hyvä asiakaspalvelu – voit nimittäin soittaa lainaneuvojalle ja keskustella lainan hakemisesta etukäteen. Myös puhelimitse on mahdollista jättää lainahakemus, mikäli haluat mieluummin henkilökohtaista palvelua. Joka tapauksessa joudut selaamaan tarjousehtoja lopulta suuren määrän ennen kuin teet päätöksen siitä, minkä lainan tai tuotteen haluat ottaa.

Muista kaikissa tilanteissa kuitenkin se, että sinä itse teet omaa talouttasi koskevat päätökset!

Viimeisimmät artikkelit