Sambla

Yleiskatsaus Sambla

4.5 /5 - 5 Arvostelut
 • 0770-22 01 80
Laske laina

Valitse lainasumma

500 € 50.000 €

Valitse kesto

15 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Yli 140 000 tyytyväistä asiakasta ja 24 yhteistyökumppania
 • Kilpailuttaa lainatarjoukset mahdollistaen matalat korot
 • Matala tulovaatimus
 • Lainatarjous hyväksytään pankkitunnuksella
Haitat
 • Rahojen saapuminen tilille voi kestää 4-6 päivää (kuten muillakin lainanvälittäjillä)
 • Joillain lainanvälittäjillä on vieläkin enemmän yhteistyökumppaneita
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  500 - 50.000
 • Kesto:
  180 kuukautta
 • Nominaalinen vuosikorko:
  Fra 2,95%
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  18 vuotta
 • Årsinkomst:
  12 000 €

Sambla - tietoa yrityksestä

Tietoa Samblasta

Sambla on uuden sukupolven lainavertailua harjoittava lainanvälittäjä, joka on toiminut vuodesta 2014 saakka. Samblan toimintaperiaatteena on eri pankkien tarjoamien lainatarjousten vertaileminen. Samblassa työskentelee tällä hetkellä yli 140 työntekijää ja sillä on toimistot Tukholmassa, Lundissa ja Oslossa. Se on tähän mennessä auttanut jo yli 140 000 asiakasta löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Samblan kautta haetuilla lainoilla ei ole vakuuksia, eikä myöskään vaatimuksia myöskään lainarahojen käyttökohteen suhteen. Samblan kautta on näin ollen mahdollista saada rahoitusta hyvin monenlaisille hankkeille, oli kyseessä sitten kodin remontti, uuden auton hankinta, pidempi lomamatka tai ajokortti. Lainan suuruus riippuu hakijan tulotasosta ja taloudellisesta tilanteesta. Samblan kanssa yhteistyössä toimivat pankit ja muut rahoituslaitokset suorittavat hakemuksen perusteella arvioinnin ja laativat lainatarjouksen.

Samblan puoleen kääntymisellä parhaimman ja edullisimman lainan löytämisessä on moniakin etuja. Sambla on täysin maksuton ja mahdollistaa lainojen vertailemisen ilman sitoumuksia aina siihen asti kun lainasopimus allekirjoitetaan. Sambla tarjoaa lainoja aina 5000 kruunusta 500 000 kruunuun, joten palvelu soveltuu myös pienempiä lainasummia tarvitseville. Sambla mahdollistaa vakuudettomat lainat, joten lainaajalta ei edellytetä minkäänlaista vakuutta lainan saamiseksi. Takaisinmaksuaika on joustava Samblan yhteistyökumppaneiden kautta lainaa haettaessa. Kuten melkeinpä missä tahansa lainassa, voidaan näissäkin lainoissa nyrkkisääntönä pitää sitä, että mitä lyhyempi takaisinmaksuaika on, sitä edullisempi laina on. Pidempi laina-aika kulutusluotoissa johtaa vääjäämättä kalliimpaan lainaan.

Ehdot

On syytä muistaa, että Samblan rooli on ainoastaan kerätä lainatarjouksia eri pankeilta ja lainantarjoajilta. Jokainen pankki asettaa omat ehtonsa eri asiakkaille. Lainaa hakevan voi olla vaikea etukäteen tietää, minkä pankin tarjous soveltuu juuri omaan tilanteeseen parhaiten. Sambla kerää tarjouksia jopa 24 eri pankilta, jonka jälkeen lainanhakijan on helpompi tehdä juuri oikea valinta kaikki ehdot huomioonottaen.

Vaikka jokainen lainantarjoaja saattaa määritellä tarjoukseen liittyen muitakin ehtoja, toimii Sambla Finanssivalvonnan alaisuudessa, joka asettaa toiminnalle niin ikään tiettyjä määräyksiä. Samblan kautta haettavissa lainoissa hakijoita koskevat tietyt ehdot, joiden on täytyttävä, jotta laina voitaisiin ylipäätään myöntää.
Seuraavaksi määritellään neljä tärkeintä kriteeriä sen suhteen, kuka voi hakea lainaa Samblan kautta:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Vähintään 10 000 kruunun kuukausittaiset tulot
 • Hakijan on oltava joko palkkatyöläinen, yrittäjä tai eläkeläinen
 • Kirjoilla Suomen väestönrekisterissä vähintään yhden vuoden ajan
 • Hakijalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä

Samblalla on voimassa verrattain matala ikäraja moneen muuhun alan toimijaan verrattuna. Se tekee siitä houkuttelevan palvelun kulutusluottoa tarvitsevien nuorten keskuudessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, etä nuorena henkilönä taloudellisesti epävakaassa tilanteessa haettava laina johtaa todennäköisemmin epäedulliseen lainatarjoukseen.

Kuukausitulon minimimääräksi ilmoitettu 10 000 kruunua on verrattain matala raja lainamarkkinoilla, joka madaltaa myös pienituloisten kynnystä lähteä mukaan Samblaan.

Maksuhäiriömerkinnät ovat yleisesti ottaen varsinainen punainen vaate rahoitusmaailmassa, sillä ne viittaavat aiemmin koettuihin taloudellisiin hankaluuksiin, jollaisiin yksikään firma ei toivo lainanhakjan joutuvan silloin kun saatua lainaa pitäisi maksaa takaisin. Mikäli maksuhäiriömerkintä löytyy, on onni onnettomuudessa se, että asiat on mahdollista korjata ja ennestään voimassaolevat velat pystyy maksamaan pois. Kolmen vuoden jälkeen poistuu myös maksuhäiriömerkintä, jolloin puhtaalla rekisterillä haettaessa lainan saaminen helpottuu merkittävästi.

Samblan yhteistyökumppanit

Sambla tekee parhaillaan yhteistyötä 24 eri pankin ja luottolaitoksen kanssa. Niiden joukkoon lukeutuvat muiden muassa Big Bank, Svea Ekonomi, Bank Norwegian, Nordnet, Santander Consumer Bank, Money Go, Nordax Bank, Sparlån, Spring Finance, Wasa Kredit, Resurs Bank, Lån & Spar Bank, ICA Banken, Coop Medmera Bank, Collector Ban, Ikano Bank ja Blue Step. Kyseessä on näin ollen varsin laaja kirjo erilaisia pankkeja ja lainayhtiöitä. Joukosta löytyy niin matalia korkoja tarjoavia tunnettuja pankkeja kuin myös sellaisia luottoa tarjoavia yrityksiä, jotka ovat valmiita mahdollisesti toimimaan joustavasti myös sellaisten henkilöiden kanssa, joilla on taustalla maksuhäiriöitä.

Hakuprosessi

Mikäli ei ole milloinkaan aikaisemmin käyttänyt lainanvälittäjien palveluita, ei niiden toiminta välttämättä ole aivan tuttua. Samblan kautta lainaa hakiessa käydään läpi seuraavat vaiheet: Käyttäjän tulee ensin siirtyä Samblan kotisivulle. Aluksi täytetään etusivulta löytyvään kenttään haluttu lainasumma sekä lainan pituus. Lisäksi samassa lomakkeessa kysytään henkilötietoja ennen kuin pääsee siirtymään seuraavaan vaiheeseen. Ainoa kysely suoritetaan UC:n (Ruotsin suurimpiin lukeutuva yritys- ja luottotietotoimittaja) toimesta ja pankit jakavat keskenään sieltä tulleet tiedot. Tämän jälkeen Sambla ottaa yhteyttä niihin 20 lainantarjoajaan ja pankkiin, joiden kanssa se tekee yhteistyötä, ja alkaa neuvotella koron suuruudesta. Tässä vaiheessa eri toimijat saattavat kilpailla kovastikin keskenään, jonka seurauksena myös lainan korko painuu alaspäin lainaajan eduksi. Pankit ilmoittavat Samblalle parhaat tarjouksensa, jotka esitellään lainaa hakevalle vuorokauden kuluessa.

Kun tarjoukset on vastaanotettu, käy lainaaja ne läpi yhdessä Samblan kanssa. Mikäli joku tarjouksista tuntuu muita mielenkiintoisemmalta, voidaan se lähettää suoraan sähköpostiisi tai halutessa myös kirjeitse. Jos yksikään tarjouksista ei miellytä, voi asian jättää sikseen. Jos lainaaja päätyy valitsemaan yhden lähetetyistä tarjouksista, voi sopimuksen allekirjoittaa pankkitunnuksensa avulla tai vaihtoehtoisesti mustekynällä. Tämän jälkeen sopimus lähetetään eteenpäin ja kun lainanarjoaja on vastaanottanut sen, siirtyy lainaraha hakijan tilille muutaman työpäivän kuluessa. Prosessi on todella yksinkertainen! 

Asiakaspalvelu

Sambla keskittyy tarjoamaan erityisesti räätälöityä asiakaspalvelua, joka muokataan sopimaan yksittäisen hakijan tarpeisiin. Samblalla työskentelevien neuvonantajien osaamisesta ja koulutuksesta pidetään huolta, joten asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että tarjolla on asiantuntevaa asiakaspalvelua.

Samblan asiakaspalvelu palvelee asiakkaita maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10.00-21.30, keskiviikkoisin klo 14.00-21.30 ja perjantaisin klo 10.00-18.00. Samblan asiakaspalvelu ei ole tavoitettavissa viikonloppuisin. Mikäli mielessä on kysymyksiä Samblaan liittyen tai jos tarvitsee esimerkiksi apua hakemuksen täyttämisessä, voi Samblaan ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon +46+770-220180. Asiakaspalvelua voi lähestyä myös sähköpostitse osoitteeseen kundtjanst@sambla.se.

Turvallisuus

Sambla painottaa turvallisuuden merkitystä toiminnassaan. Se hyödyntää erilaisia korkean turvallisuuden takaavia menetelmiä kuten SSL-sertifikaattia, yhteistyötä UC:n kanssa sekä pankkitunnuksella tapahtuvaa allekirjoitusta. Sen kehittämä järjestelmä tekee koko prosessista paitsi nopean ja helpon, myös täysin turvallisen.

Yhteenveto

Samblan tavoitteena on helpottaa lainanhakijan työurakkaa ja siinä se onnistuukin erinomaisesti. Sen sijaan, että eri lainantarjoajilta täytyisi jokaiselta erikseen kysyä lainatarjous, saa asiakas Samblan kautta kaikki tarvitsemansa tiedot kerralla. Sambla ei aiheuta asiakkaalle ylimääräisiä kustannuksia, joten sen tarjoamaan apuun kannattaa ehdottomasti tarttua silloin kun lainalle on tarve. Jo pelkästään se, että Samblan palveluita on käyttänyt yli 140 000 asiakasta, kertoo jo paljon palvelun tarpeellisuudesta. Vaikka lainamarkkinoilla toimii useita vastaavanlaisia palveluita, voidaan Samblan kohdalla todeta, että siinä yhdistyvät kaikki sellaiset tärkeät ominaisuudet, joita lainanhakijat arvostavat.

Viimeisimmät artikkelit