Vivus

Yleiskatsaus Vivus

1.1 /5 - 4 Arvostelut
 • 0600 550 750
 • asiakaspalvelu@vivus.fi
Laske laina

Valitse lainasumma

10 € 2.010 €

Valitse kesto

1 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Ilmainen ensilaina
 • Selkeä hinnoittelu
Haitat
 • Kallis todellinen vuosikorko ensimmäisen lainan jälkeen
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  10 - 2.010
 • Kesto:
  12 kuukautta
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  20 vuotta
Lainaesimerkki 2010 € laina 2 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 739,01 %. Maksettava yhteensä 2868 €.

Vivus - tietoa yrityksestä

Vivus palveluna

Vivus kuuluu kansainväliseen 4finance Group -konserniin, jolla on toimintaa Suomen lisäksi 16 maassa. Yrityksen suomalainen konttori sijaitsee Helsingissä. Vivus perustettiin Latviassa vuonna 2008 ja tätä nykyä konsernin palkkalistoilla on yli 3 500 työntekijää. Vivuksen lisäksi siihen kuuluvat myös pikalainayhtiöt SMSCredit ja Zaplo.

Lainan saamisen ehdot

Lainan saamiseksi hakijan täytyy täyttää tietyt ehdot:

 • Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili
 • Sinulla täytyy asua vakituisesti Suomessa
 • Sinun täytyy olla vähintään 20-vuotias
 • Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä

Vivus-pikalainat

Jos tarvitset rahaa yllättäviä menoja varten, perinteisen pankkilainan hakeminen saattaa olla melko tahmea prosessi. Tarvitset lisäksi usein lainaa varten takaajan tai kiinteää omaisuutta. Pikalainaa voit hakea ilman kumpaakaan vaatimusta. Vivus tarjoaa kahdenlaisia lainoja: uusille asiakkaille kulutonta, korkeintaan 400 euron luottotiliä, jolta voi nostaa haluamansa summan rahaa. Vanhoille asiakkaille tarjolla on luottotili, jonka saldo ulottuu aina 2010 euroon asti. Myös se toimii samalla logiikalla: voit nostaa koko lainasumman, jos haluat, mutta sinun ei ole pakko nostaa sitä kokonaan. Hakemus täytetään verkkopalvelussa, jonne vaaditaan vahvaa tunnistautumista eli käytännössä suomalaisia verkkopankkitunnuksia.

Ostoksilla

Kuluton ensilaina

Vivus mainostaa täysin kulutonta ja korotonta ensilainaa uusille asiakkailleen. Tämä on markkinoilla yleinen tarjous, jolla yritys houkuttelee uusia asiakkaita. Kyseessä on siis ilmainen pikalaina, kunhan maksat sen takaisin nopeasti. Maksat tässä tapauksessa takaisin saman summan, jonka olet lainannut eli 10–400 euroa. Koroton maksuaika on 30 päivää ja yritys edellyttää, että maksat lainan takaisin yhdessä maksuerässä. Tällöin todellinen vuosikorko on 0 %. Jos haluat maksaa lainan takaisin myöhemmin, lisämaksut alkavat juosta. Vivuksen pikavippi on yksi keino, jolla paikata rahapulaa, mikäli tiedät varmasti pystyväsi maksamaan lainan kuukauden sisällä pois.

Lainaesimerkki: Jos nostat kerralla lainasumman 400 €, joudut maksamaan takaisin yhteensä 400 €, mikäli maksat lainan 30 päivän korottoman maksuajan sisällä. Todellinen vuosikorko on tällöin 0 %.

Vanhoille asiakkaille 2010 euron tililuotto

Vivus tarjoaa sisäänheittotarjouksena asiakkailleen siis ensimmäisen lainan veloituksetta ja koroitta. Yrityksen markkinointistrategia perustuu siihen, että toinen laina on kalliimpi.

Vanhoille asiakkaille myönnettävä laina toimii lainatilin tavoin. Kun lähetät lainahakemuksesi, saat yhden lainapäätöksen, jolla voit nostaa rahaa aina 2010 euroon saakka, et joudu siis hakemaan uusille lainasummille uutta päätöstä. Minimisumma on 10 euroa. Voit siirtää rahaa lainasaldosi rajoissa niin paljon kuin haluat, mutta sinun ei ole pakko ottaa 2000 euron lainaa kokonaisuudessaan, jos et tule tarvitsemaan niin paljoa.

Lainan takaisinmaksu

Siinä missä ensilainan takaisinmaksuaika on 30 päivää, toisen lainan maksuaika on korkeintaan 61 päivää, mitä voidaan pitää varsin lyhyenä laina-aikana, koska laina on maksettava takaisin yhdessä erässä. Toisin sanoen osamaksumahdollisuutta ei ole. Jos et pysty maksamaan kerralla takaisin esimerkiksi koko 2 010 euron lainasummaa kahden kuukauden sisällä, maksuajan pidentämisestä aletaan periä lisämaksuja. Esimerkiksi jos haluat kaksi viikkoa lisää maksuaikaa 2 010 € velalle, joudut maksamaan 11 % luoton avoimesta pääomasta eli noin 221 € lisää. 30 päivän maksuaikapidennyksestä joudut maksamaan 21 % eli noin 422 €. Ota tämä huomioon maksusuunnitelmaa tehdessäsi.

Lainaesimerkki: Jos nostat kerralla lainasumman 2 010 €, joudut maksamaan takaisin yhteensä 2 868 €, jos maksat lainan 61 päivän sisällä yhdessä erässä. Luottokustannukset ovat 858 €. Todellinen vuosikorko 739,01 %.

Kysymykset

Miten laina haetaan?

Vivus toimii samaan tapaan kuin muutkin pikalainayhtiöt. Sinua vaaditaan tunnistautumaan palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Sen jälkeen laadit oman profiilin ja keksit palveluun oman salasanasi. Säilytä salasana aina huolellisesti! Lainahakemuksessa sinua pyydetään antamaan henkilötietosi, mahdolliset palkkatietosi ja muita tarvittavia tietoja. Hakemuksessa sinun pitää antaa suostumuksesi omien luottotietojesi tarkistamista varten, esimerkiksi verotustietosi, osoitetietosi ja tilitietosi voidaan tarkistaa eri järjestelmistä luottokelpoisuutesi varmistamiseksi.

Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat lainapäätöksen pikaisesti palvelun aukioloaikojen puitteissa eli kello 7.00 ja 23.00 välillä. Lainapalvelu toimii myös viikonloppuisin. Ensimmäistä lainaa ei voi hakea puhelimitse, mutta seuraavia lainoja varten myös puhelinpalvelu on käytettävissä. Saat lainasopimuksen sähköpostiisi ja lienee sanomattakin selvää, että kaikki lainaehdot kannattaa kahlata läpi huolellisesti.

Kuinka nopeasti rahat saa?

Jos sinulla on tili jossakin seuraavista pankeista, saat rahat yleensä saman tien tai viimeistään noin 15 minuutissa: Nordea, Osuuspankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Säästöpankit. Jos sinulla on pankki muualla, varaudu odottamaan 1 tai 2 pankkipäivää eli tavallista arkipäivää. Juhlapyhinä ja viikonloppuisin tavalliset pankit eivät siirrä rahaa.

Lainan takaisinmaksua varten saat sähköpostiin myös maksutiedot. Lisäksi näet maksutiedot omasta profiilistasi palvelun verkkosivuilla. Maksaessa täytyy aina muistaa käyttää viitenumeroa, jotta lyhennyksesi kirjautuu oikein.

Yrityksen luotettavuus

Vivuksen taustalla toimii suuri latvialaiskonserni, joka omistaa myös muita pikalainayhtiöitä. Suomessa Vivus on saanut markkinaoikeudessa uhkasakon tietyistä toimintatavoistaan kuten liian korkeiden korkojen perimisestä ja harhaanjohtavasta markkinoinnista. Myös kuluttaja-asiamies on huomauttanut konsernia sen toimintatavoista ja määrännyt sille uhkasakon.

Lomamatkalla

Asiakaspalvelu

Vivukseen saa yhteyden sekä chatin kautta, sähköpostitse että puhelimen välityksellä. Maksullinen palvelunumero veloittaa 0,76 € minuutilta ja paikallispuhelumaksun, joten halvin keino ottaa yhteyttä ovat sähköiset viestintäkeinot.

Vakiomuotoiset kuluttajatiedot ovat nähtävillä, joten voit tarkistaa itse lainaehdoista, millaisia maksuja kustakin palvelusta veloitetaan. Näistä vakiomuotoisista ehdoista voi helposti vertailla eri lainamuotoja keskenään. Tarkista aina todellinen vuosikorko, siihen sisältyvät lainan todelliset kulut, vaikka oikea laina-aika olisikin lyhyempi.

Verkkosivut ovat helppokäyttöiset ja selkeät, joten voit tarkistaa esimerkiksi etusivun lainalaskurilla, minkä verran lainaa voit hakea ja millainen kunkin summan korko tulee olemaan. Joustoluottotili on nykyisin yleinen: voit nostaa käyttöösi haluamasi summan, etkä siis joudu lähettämään aina uutta lainahakemusta, jos haluat nostaa luottosaldosi puitteissa lisää lainaa tilillesi.

Yhteenveto Vivus-pikalainoista

Jos tarvitset rahaa yllättäviä kuluja varten tai jos olet jo pidemmän aikaa suunnitellut esimerkiksi lomamatkaa tai remonttia, ja kassasta yhä puuttuu rahaa, pikavippi voi olla järkevä ratkaisu. Et tarvitse lainan hakemista varten takaajaa tai vakuutta ja saat rahat pikaisesti käyttöösi.

Ennen kaikkea kannattaa hyödyntää uuden asiakkaan tarjousta ensilainasta. Jos maksat Vivuksen ensilainasi pois 30 päivän sisällä, lainan todellinen vuosikorko on 0 %, eli maksat takaisin vain saman summan jonka lainasitkin – korkeintaan 400 euroa.

Rahaa lompakossa

Tämä on hyvä tarjous, jonka hyödyntäminen voi kannattaa. Toisen lainan kohdalla kulut hyppäävätkin jo 739 prosenttiin, joten näistä lainoista uuden asiakkaan etu on luonnollisesti kannattavin. Huomaa, että maksuaika on varsin lyhyt, eikä osamaksumahdollisuutta ole saatavilla.

Hakuprosessi on kätevä: lainaa haetaan verkkopankkitunnistautumisen jälkeen verkkopalvelussa ja rahat ovat suurimpien pankkien pankkitileillä noin 15 minuutissa. Tarjoukset voivat vaihdella, joten kannattaa tarkistaa Vivuksen verkkosivuilta, millaiset ehdot kullakin lainalla on. Hyödynnä pikavippitarjoukset, sillä tarjontaa on paljon!

Viimeisimmät artikkelit