Ostosraha

Yleiskatsaus Ostosraha

4.2 /5 - 2 Arvostelut
 • 020 741 2030
 • asiakaspalvelu@ostosraha.fi
Laske laina

Valitse lainasumma

400 € 10.000 €

Valitse kesto

8 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Kohtuullinen korko
 • Selkeä hakuprosessi
 • Korkea tietoturva
Haitat
 • Toimituspalkkio
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  400 - 10.000
 • Kesto:
  96 kuukautta
 • Nominaalinen vuosikorko:
  Fra 39,49%
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  20 vuotta
Lainaesimerkki 5 000 € laina 54 kuukauden maksuajalla. Todellinen vuosikorko 39,49 %. Maksettava yhteensä 9 781,06 €. Lainan toimituspalkkio 34–975 €.

Ostosraha - tietoa yrityksestä

Ostosraha palveluna

Ostosraha on osa suomalaista OPR-Vakuus-konsernia, joka omistaa myös muita luottopalveluita, kuten Everyday.fi- ja Pikavippi.fi-palvelut. Rahoitusyhtiö on perustettu vuonna 2005 ja sillä on toimintaa viidessä Euroopan maassa. Sillä on yhteensä noin 500 000 asiakasta ja 80 työntekijää.

Yksityisasiakkaiden lisäksi OPR-Vakuus tarjoaa yritysasiakkaille rahoituspalveluita ja verkkokaupoille maksupalveluita.

Lainan saamisen ehdot

Lainan saamiseksi hakijan täytyy täyttää tietyt ehdot:

 • Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili
 • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne vaaditaan tunnistautumiseen
 • Sinulla pitää olla suomalainen matkapuhelinnumero
 • Säännölliset tulot vaaditaan
 • Sinulla täytyy asua vakituisesti Suomessa
 • Sinun täytyy olla 21–75-vuotias
 • Korkeintaan 400 € lainasummalle ikäraja 20 vuotta
 • Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä

 

Pariskunta laskee lainantarvetta

Ostosraha-pikalaina

Mikäli tarpeissasi on isompi kulutusluotto, useimmat pikaluottoyhtiöt eivät myönnä yli 2 000 euron pikalainoja. Ostosrahasta voit kuitenkin saada lainaa jopa 10 000 euroon saakka ilman takaajaa tai vakuutta. Et joudu siis asettamaan esimerkiksi asuntoasi lainan pantiksi. Vastaavan suuruista pankkilainaa hakiessa, hakuprosessi on selkeästi pidempi ja tarvitset todennäköisesti vakuuden tai takaajan lainan saamiseksi.

Ostosrahan lainan voit hakea nopeasti verkkopalvelussa samaan tapaan kuin muidenkin pikalainayhtiöiden lainat, ja saat rahat tilillesi muutamassa minuutissa ainakin suurempien suomalaisten pankkien tileille. Korkeintaan 400 euron pikavipille ikäraja on 20 vuotta ja sitä suuremmat lainasummat myönnetään vain 21–75-vuotiaille. Todellinen vuosikorko on kohtuullinen, hiukan alle 40 %.

Lainaesimerkki: Jos nostat kerralla lainasumman 5 000 €, joudut maksamaan takaisin yhteensä 6 146 € kun maksat lainan 54 kuukaudessa. Todellinen vuosikorko on tällöin 39,49 %.

Miten laina haetaan?

Kun haluat hakea Ostosrahaa, lähetät sähköisen hakemuksen verkkopalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa tunnistautumiseen tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Saat ne omasta pankistasi tai matkapuhelinoperaattoriltasi. Palvelussa luot itsellesi PIN-koodin, jonka avulla ja omalla matkapuhelinnumerolla pääset kirjautumaan palveluun. Tämä lisää palvelun turvallisuutta, että lainatunnuksesi eivät joutuisi vääriin käsiin. PIN-koodin voit päättää itse, mutta sitä valitessa kannattaa luonnollisesti välttää helppoja numeroyhdistelmiä kuten omaa syntymäpäivää tai ilmiselviä tunnuslukuja kuten 1234.

Kun olet kirjautunut palveluun turvallisesti, täytät palveluntarjoajan velvoittamat tiedot ja lähetät hakemuksen. Hakemuksia käsitellään palvelun aukioloaikoina kello 8 ja 22 välillä. Myös Suomen lain mukaan rahoja voidaan maksaa vain päiväsaikaan. Saat yleensä lainapäätöksen noin 15 minuutissa. Muista, että lainanantaja voi myöntää sinulle pienemmän lainasumman kuin mitä alun perin olet hakenut, jos se arvioi, että takaisinmaksukykysi ei ole tarpeeksi vakuuttava.

Tunnusluku

Kuinka nopeasti rahat saa?

Aktia Pankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Osuuspankin tai Säästöpankin tiliä käyttäessäsi rahat ovat tililläsi nopeasti. Muiden pankkien asiakkaiden täytyy odottaa kauemmin, joskin arkisin ennen kello 14 tehdyt tilisiirrot näkyvät yleensä jo saman päivän aikana.

Lainojen yhdistäminen

Jos olet yrityksen vanha asiakas, voit korottaa nykyistä lainasummaasi, mikäli olet maksanut vanhaa lainaasi asianmukaisesti ajallaan pois. Silloin lainankorotuksen yhteydessä nykyinen lainasi maksetaan kokonaan takaisin. Ostosraha maksaa tilillesi uuden lainan ja nykyisen lainan erotuksen. Lainankorotusta haetaan sähköisellä hakemuksella Ostosrahan verkkopalvelussa.

Kerrallaan sinulla voi olla kuitenkin vain yksi laina. Kun olet maksanut vanhan laina kokonaan takaisin, voit hakea halutessasi uutta lainaa Ostosraha-palvelusta.

Mihin tarkoitukseen lainaa haetaan?

Minkä vuoksi olet ottamassa lainaa? Oletko rahantarpeessa pelkän kuluttamisen takia vai onko suunnitteilla jokin kalliimpi, harkittu hankinta kuten kodinkone? Moni ottaa pikalainaa myös juhlia kuten esimerkiksi häitä varten.

Pikalainayhtiöt eivät kysy, mitä tarkoitusta varten lainaa haet. Sinulta kysytään monesti tietoja, jotka vaikuttavat luottokelpoisuuteesi ja takaisinmaksukykyysi. Näiden tietojen perusteella Ostosraha arvioi, myönnetäänkö lainaa vai ei. Esimerkiksi maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen melkeinpä poikkeuksetta.

Et ole kuitenkaan velvoitettu kertomaan lainahakemuksessa, minkä vuoksi lainaa haet. Tämä on pikalainojen etuja. Ennen lainan ottamista on kuitenkin syytä harkita tarkasti, mikä on järkevä syy rahan lainaamiseen ja mikä ei. Etenkin jos harkitset isoa, 10 000 euron lainaa, on syytä pohtia tarkasti, miten suoriudut takaisinmaksusta.

Seuraava ehto kuitenkin pätee kaikissa pikalainapalveluissa: lainaa ei voi hakea kenenkään toisen nimissä, vaan se on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Omia henkilötietojaan ei pidä myöskään koskaan lainata kenenkään toisen käyttöön.

Takaisinmaksu

Kun haet lainaa, muista suunnitella takaisinmaksuaikataulu itsellesi heti alkuvaiheessa. Pohdi, mikä on omaan budjettiisi sopiva kuukausierä. Saat palvelusta käyttöösi maksutiedot, joilla alat lyhentää velkaasi.

Voit valita takaisinmaksuajan itse 12 ja 96 kuukauden välillä. Luonnollisesti mitä suuremman summan lainaat, sen pidemmän maksuajan tulet todennäköisesti tarvitsemaan. Ei ole järkevää myöskään lyhentää lainaa liian suurissa kuukausierissä: jos säädät maksuerän itsellesi liian suureksi, päivittäisestä elämästä voi tulla hankalaa. Voit vaikuttaa takaisinmaksuaikaan, mutta Ostosraha edellyttää, että maksat lainan takaisin joka kuukausi samansuuruisissa tasaerissä.

Ostoraha tarjoaa etuna 1–3 maksuvapaata kuukautta, jotka voi ottaa käyttöön halutessaan. Se tarkoittaa, että maksuvapaassa kuussa et joudu lyhentämään velkaasi, vaan lykkäät maksua seuraavaan kuukauteen. Lainasta peritään korkoa kuitenkin maksuvapaan aikana ja se laskutetaan seuraavassa kuussa. Maksuvapaata täytyy aina hakea etukäteen, eli sitä ei voi enää anoa eräpäivän erääntymisen jälkeen.

Rahaa sataa

Asiakaspalvelu

Ostosrahan verkkosivut ovat helppokäyttöiset ja selkeät. Voit laskea haluamasi lainasumman etusivun laskuria liu’uttamalla.

Ostosrahan asiakaspalveluun voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Puhelun hinta on 8,35 senttiä per puhelu + 0,08 € minuutilta, matkapuhelimesta 0,17 € minuutilta. Aukioloajat ovat varsin hyvät ja lainapalvelu toimii iltaan saakka. Suomen lain mukaan pikalainoja ei voi kuitenkaan myöntää yöllä, vaan Ostosraha-lainahakemuksia käsitellään ainoastaan kello 8.00 ja 22.00 välillä.

Huono piirre Ostorahan verkkosivuilla on se, että vakiomuotoisia eurooppalaisia kuluttajaehtoja ei ilmoiteta. Lisäksi hinnastossa voisi eritellä selkeämmin, mistä lainan toimituskulut muodostuvat. Tällä hetkellä toimituskulujen suuruudeksi ilmoitetaan olevan 34–975 €.

Tietoturvaan on hienosti panostettu, sillä yhteys on suojattu pankkien käyttämällä SSL-suojauksella. Myös palveluun kirjautuminen tapahtuu tuplavarmenteen eli matkapuhelinnumeron ja PIN-koodin avulla, mikä parantaa kirjautumisen turvallisuutta.

Yhteenveto Ostosrahasta

Ostosraha myöntää varsin suuria lainasummia, jopa 10 000 euron lainaa ilman vakuutta ja luottoja. Tämän suuruinen lainasumma saattaa olla paikallaan, mikäli tarvitset suurempaa lainaa isoja hankintoja kuten keittiöremonttia varten tai lainaa auton ostamiseen. Pankista saatava kulutusluotto on todennäköisesti halvempi kuin noin 39,49 % vuosikorko, joka on laskettu 5 000 euron esimerkkisummalle. Pikalainojen etuna on kuitenkin juuri niiden pikaisuus: voit hakea verkkopalvelussa lainaa muutamassa minuutissa. Harkitse kuitenkin ennen ison lainan ottamista, miten pystyt maksamaan sen takaisin ja laadi itsellesi realistinen budjetti.

Ostosraha-palvelun turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota, sillä sinulta vaaditaan sekä matkapuhelinnumeroa PIN-koodeineen että verkkopalveluun kirjautumista, kun asioit palvelussa. Tästä palvelu ansaitsee kiitoksen.

Asiakaspalveluun saa yhteyden puhelimitse ja sähköpostitse. Laskutuksesta ei veloiteta lisäkuluja. Hinnastossa ei ilmoiteta myöskään nostopalkkioista.

Vertaile eri lainantarjoajia vinkkiemme avulla ja löydä itsellesi edullisin laina rahantarpeeseen!

Viimeisimmät artikkelit