Siimpl

Yleiskatsaus Siimpl

4.3 /5 - 4 Arvostelut
 • 09 6899 8000
 • asiakaspalvelu@siimpl.fi
Laske laina

Valitse lainasumma

400 € 50.000 €

Valitse kesto

15 år
 • Määrä:
 • Kesto:
 • Kuukausimaksu:
Hyödyt
 • Nopea lainaprosessi
 • Selkeät verkkosivut
Haitat
 • Niukasti tietoa
Suorituskykymittari
 • Määrä:
  400 - 50.000
 • Kesto:
  180 kuukautta
 • Nominaalinen vuosikorko:
  Fra 8%
 • Todellinen vuosikorko:
Ehdot
 • Aika:
  18 vuotta
Lainaesimerkki sivu välittää eri palveluiden lainoja. Todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan 8–27 % lainanantajasta riippuen.

Siimpl - tietoa yrityksestä

Siimpl palveluna

Siimpl on Lendo Oy:n omistama pikalainapalvelu. Lendo puolestaan kuuluu Schibsted-mediakonserniin, joka on yksi Pohjoismaiden suurimmista mediataloista. Sekä Siimpl että Lendo ovat lainojenvälityspalveluita, eli ne välittävät muiden pikalainayhtiöiden ja pankkien lainatarjouksia asiakkailleen. Ne eivät toisin sanoen tarjoa itse omia lainoja.

Lainan saamisen ehdot

Siimpl välittää eri yritysten kulutusluottoja eli pikalainoja, joten lainan saamisen ehdot vaihtelevat. Yleisesti ottaen Suomessa täytyy täyttää seuraavat ehdot, jotta henkilö voi saada pikalainaa:

 • Suomalainen henkilötunnus
 • Sinulla täytyy olla suomalainen pankkitili
 • Ikäraja yleensä vähintään 20 vuotta
 • Lainapalveluun täytyy lähettää palkkatodistus tai verotuspäätös
 • Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä.

Siimpl välittää pikalainoja

Siimpl on niin kutsuttu lainanvälityspalvelu, joka tarkoittaa sitä, että yritys ei tarjoa omia pikavippejä vaan lähettää puolestasi lainahakemuksen eri pikalainayhtiöille. Voit saada lainaa 5 000 euroa, 20 000 euroa tai  jopa 50 000 euroa eli huomattavan suuren summan lyhyessä ajassa, paljon tavallista pankkilainaa nopeammin. Vakuutta tai takaajaa ei vaadita. Vakuus tarkoittaa, että annat lainan vastineeksi jotakin kiinteää omaisuuttasi, yleensä asunnon. Myös maaomaisuus tai metsä voi käydä vakuudeksi. Pikalainojen tapauksessa niitä ei kuitenkaan vaadita.

Kuten muissakin suomalaisissa pikalainayhtiöissä, myös Siimplin verkkosivuilla lähetetään hakemus sähköisesti. Siimpl lähettää lainahakemuksesi eri lainantarjoajille. Sivuilla ei kuitenkaan kerrota sen tarkemmin, mitä nämä lainantarjoajat ovat. Lainan todelliseksi vuosikoroksi ilmoitetaan 8–27 %.

Lainaesimerkki: koska sivu välittää eri lainantarjoajien lainoja, esimerkkilaskelmaksi annetaan seuraava yleisluontoinen kuvaus: Aloitus- ja kuukausikulut 0 €. Korkokulut 6 151 €. Todellinen vuosikorko 8–27 %, kun laina-aika on 1–15 vuotta, mutta prosentti saattaa olla suurempi, sillä lainan todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat lainan takaisinmaksuajan lisäksi lainan avausmaksun sekä kuukausittain perittävän tilinhoitomaksun suuruus.

Mies hakee lainaa koneella

Miten lainatarjouksia haetaan?

Pikalainaa Siimplin kautta hakevan täytyy lähettää sähköinen hakemus verkkopalvelun kautta. Hakulomakkeessa kysytään henkilötiedot, palkkatiedot ja mahdollisen kanssahakijan tiedot. Siimpl tarkistaa henkilötietosi eri rekistereistä, joista tärkein on luottotietorekisteri. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, et voi valitettavasti saada lainaa.

Lendo Oy, joka käsittelee hakemuksesi, vastaa henkilötietojen käsittelystä ja niiden turvallisesta säilyttämisestä. Huomaa, että täyttäessäsi hakemuksen liityt samalla automaattisesti Lendo Oy:n jäsenklubiin.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen Siimpl välittää hakemuksesi yhteistyökumppaneilleen ja voit saada eri lainatarjouksia, joita voit vertailla. Lainantarjoajia on yhteensä 15 erilaista, mutta verkkosivulla ei kerrota niiden nimiä. Yleensä saat lainapäätöksen samana päivänä tai seuraavan pankkipäivän aikana. Sinun ei ole pakko hyväksyä saamaasi lainatarjousta, vaan voit rauhassa vertailla niiden ehtoja ja hintoja.

Kun olet tehnyt päätöksen, saat rahat tilille 1–3 päivän päästä. Huomaa, että juhlapyhät voivat vaikuttaa maksuaikatauluun. Hakemasi laina on kertaluotto, joka maksetaan sinulle kerralla, joten et siis voi nostaa sitä erissä.

Korot ovat 10 ja 27 % välillä, mutta todellinen vuosikorko ja lisämaksut riippuvat lainantarjoajasta, samoin viivästymismaksut ja muut hinnat. Tämän vuoksi sivuilla ei anneta tarkkoja esimerkkilaskelmia. Tarkista saamastasi lainatarjouksesta, mikä on kunkin pankin tai lainanmyöntäjän tarjoama todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainasta aiheutuvat kulut kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Nimellinen vuosikorko puolestaan ilmoittaa pelkän koron, jonka vuoksi se ei aina ole täysin vertailukelpoinen.

Mihin tarkoitukseen otat lainaa?

Onko rahantarve iskenyt yllättäen esimerkiksi kodinkoneen hajoamisen takia? Vai oletko kenties suunnittelemassa häitä, syntymäpäiväjuhlia tai muita tapahtumia, joihin tarvitset rahoitusta?

Moni ottaa lainaa juuri tällaisia kuluja varten. Myös remontointi on yleinen käyttötarkoitus. On mahdollista hakea pikalainaa myös esimerkiksi yrityksen perustamiskuluihin tai muuhun investointiin.

 

Lainaa juhliin

Pikalainaa haettaessa sinun täytyy täyttää hakemuksessa vain taloustilannettasi ja takaisinmaksukykyäsi koskevat tiedot. Sinulta ei kysytä, mihin tarkoitukseen aiot käyttää lainarahasi, joka on monen mielestä ehdottomasti yksi pikalainojen eduista niiden nopean hakuprosessin lisäksi. Nopeus voi olla myös haitta: pohdi perusteellisesti, millainen lainasumma on sinulle tarpeellinen ja ota lainaa todellisen maksukykysi mukaan.

Siimplissä tarjolla on myös lainojen uudelleenrahoittamisen vaihtoehto. Tämä tarkoittaa edellisten lainojen yhdistelemistä yhdeksi lainaksi: maksat uudella velalla pois kaikki vanhat luottokorttilaskusi tai mahdolliset muut kulutusluottosi ja alat maksaa lyhennyksiä pelkästään yhteen paikkaan. Yksi velka tuloverotuksen osalta voi myös olla lainaajan kannalta parempi ratkaisu. Yleisesti ottaen velan maksaminen ottamalla lisää velkaa ei ole järkevä vaihtoehto, jos et ole tehnyt tarkkaa taloussuunnitelmaa ja pohtinut, miten suoriudut takaisinmaksusta.

Takaisinmaksu

Hakulomakkeessa kysytään henkilötietosi, palkkatietosi ja mahdollisen kanssahakijan tiedot. Yleensä lainapäätös on helpompi saada, jos haet lainaa yhdessä toisen hakijan kuten aviopuolison kanssa. Muista kuitenkin, että mikäli haet lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa, olette lainasta yhteisvastuullisia, ja sinulla täytyy olla toisen hakijan suostumus. Puolisoiden velkavastuu tarkoittaa sitä, että mikäli toinen osapuoli ei pystykään maksamaan lainaa takaisin, toinen joutuu maksamaan sen kokonaan.

Suunnittele takaisinmaksu huolellisesti ja laadi itsellesi kuukausibudjetti. Etenkin isoa, usean kymmenentuhannen euron suuruista lainaa harkitessasi sinun kannattaa pohtia, miten pitkäksi aikaa sitoudut lainan takaisinmaksuun. Siimplin tarjoama pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta.

Lainantarjoaja ja lainanottja

Esimerkkilaskelma kuukausieristä: Jos otat lainasumman 500 € ja maksuajaksi 12 kuukautta, maksat 44 € joka kuukausi tasaerissä. Näin ollen maksat takaisin yhteensä noin 528 €.

Jos lainaat 10 000 € ja laina-aika on 15 vuotta, lyhennät velkaa 331 € joka kuukausi. Maksat takaisin yhteensä noin 59 580 €. Lopullinen takaisin maksettava lainasumma muodostuu ottamasi lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta sekä muista pankin perimistä maksuista.

Asiakaspalvelu

Siimplin pelkistetyillä verkkosivuilla on selkeä lainahakemus, ja hakemuksen yhteydessä olevalla laskurilla voit laskea, millaisia kuukausieriä maksat takaisin. Yleisenä nyrkkisääntönä voi pitää seuraavaa: mitä suurempi on lainasumma ja mitä lyhyempi maksuaika, sen suuremmaksi kuukausierä kasvaa. Vastaavasti mitä pienemmän summan otat ja mitä pidempi sen maksuaika on, sitä pienempi on kuukausierä. Ota kuitenkin huomioon korkokulut.

Jos haluat ottaa yhteyttä Siimplin asiakaspalveluun, voit lähettää sinne sähköpostia. Aukioloajat ovat päivittäin kello 9.00–16.00. Asiakaspalvelun puhelinnumeroa ei ole ilmoitettu, mikä on ehdottomasti valitettavaa. Voit kuitenkin olla yhteydessä sen lainantarjoajan asiakaspalveluun, jonka lainan päätät ottaa. Muutenkin sinun kannattaa lainan ottamisen jälkeen olla yhteydessä siihen nimenomaiseen rahoituslaitokseen tai pankkiin, josta lainan otat, eikä niinkään enää lainanvälittäjään. Mikäli hakemuksen teknisessä täyttämisessä sattuu ilmaantumaan ongelmia, voit Siimpliissä ottaa yhteyttä myös tekniseen tukeen.

Yhteenveto Siimpl.fi-palvelusta

Jos harkitset suurta, jopa 50 000 euron arvoista lainaa, pikalainapalvelu ei ole välttämättä kaikkein kestävin ratkaisu. On mahdollista, että saat lainaa halvemmalla korolla hakemalla pankista perinteistä lainaa vakuutta vastaan. Koska pikalainan vastineeksi ei vaadita vakuutta tai takaajaa, sen korko on yleensä kalliimpi kuin tavallisen pankkilainan.

Lainan kilpailuttaminen Siimplin kaltaisten palveluiden kautta voi olla järkevää: saat yhdellä hakemuksella tarjouksen useilta eri pankeilta tai rahoituslaitoksilta. Et sitoudu mihinkään vastaanottamalla lainatarjouksen, vaan voit kaikessa rauhassa vertailla eri rahoituslaitosten tekemiä tarjouksia ja löytää niiden joukosta itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Tarkista aina lainaehdot tarkasti ennen lainan ottamista.

Lue muut vinkkimme, joiden avulla onnistut lainapäätöksessä!

Viimeisimmät artikkelit